reklama 11D

Normandie 2014: Druhý život Pepo Puche

Do roku 2008 patřil Rakušan Pepo Puch ke špičce ve všestrannosti. V roce 2004 se účastnil olympijských her, ale o 4 roky později po pádu ztratil cit v nohách. Jízda na koni se stala součástí jeho rehabilitace a dostala ho zpět na světová závodiště...
25.08.2014 19:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Pepo Puch. Foto PSV Photo / Normandie 2014
 
Nejdříve to bylo v Londýně 2012, kde se stal Paralympijským vítězem v kategorii 1b. Právě teď se účastní Světových jezdeckých her v Normandii
 
Jaké byly vaše dojmy po příjezdu do Caen
Všechnoje skvělé. Rozpisy na opracoviště jsou sice naplněné k prasknutí, ale jsem strašně šťastný, že můžu v Caen být. Jsme přesně uprostřed dění. Prostředí je nádherné.  
 
Přijíždíte s Paralympijským titulem. Jaké jsou vaše cíle na Hrách
Toto jsou moje první Světové jezdecké hry. Mám s sebou svou klisnu Fine Feeling, se kterou jsem soutěžil již v Londýně. Daří se jí skvěle a je ve skvělé formě. Nechal jsem jí před Hrami odpočívat.  Samozřejmě se budeme snažit o co nejlepší výsledek, i když si myslím, že na úrovni družstev bude pro Rakousko obtížné dostat se mezi prvních pět týmů. V jednotlivcích je vše možné! :o)
 
Myslím, že vy představujete ducha Her více, než kdokoliv jiný. Nemyslíte? 
Je pravdou, že jsem se účastnil velkých mezinárodních soutěží ve všestrannosti a teď v paradrezuře. A pár lidí si to pamatuje. Ale ještě předtím jsem byl v devadesátých letech Mistrem Evropy ve vytrvalosti na 160 km. Takže pokud budu moci, budu se snažit Hry si užít co nejvíce to půjde. Včetně podpory mých kolegů ze všestrannosti. 
 
V prvním kole v kategorii 1b je Pepo na druhém místě s hodnocením 76,520 % za vedoucím jezdcem Lee Pearsonem s výsledkem 77,960%.
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE