reklama 11A

Nezastavitelný De Luca při druhém dnu GCT v Mexiku

Páteční den 7. dubna přinesl v Mexiku další závodní den plný náročných soutěží, který byl zároveň předzvěstí finále Global Champions League a sobotní GCT Grand Prix. Páteční nejvyšší soutěž se stala kořistí nedosažitelného Itala Lorenza de Lucy...
08.04.2017 10:58  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Zaplněná aréna v Mexiku nesledovala jen nejlepší jezdce světa, prohlídku parkuru si užila i tenisová hvězda Andre Agassi. Ke skvělé atmosféře v aréně přispěl prvním bezchybným výsledkem domácí reprezentant Frederick Fernandez s koněm Guru. Do rozeskakování se však bohužel nedostal kvůli smolnému jednomu trestnému bodu za překročený čas.

Velký problém dělala třetí překážka v kurzu parkuru, což byl široký oxer. Připravená trasa však byla náročná od počátku do konce a chyby bylo možné vidět téměř všude. Naděje s účastí v rozeskakování se pro mnoho dobrých jezdců rozplynuly až na poslední překážce, což byl případ Erica Lamaze, Maxe Kühnera či Simona Delestre. Problémy dělala také zeď s mexickou krajinou, která se stala pro několik koní nepřekonatelnou.

Rozeskakování nakonec zajistil Neals Bruynseels, který s koněm Angel van T Hof předvedl velmi pohlednou a elegantní jízdu. Následoval tak Itala Lorenzo de Lucu. K nim se poté přidali ještě Jerome Guery, Leopold van Asten a Daniel Deusser. Rozeskakování se tak účastnilo pět jezdců.

Jako první se představil Lorenzo de Luca s koněm Halifax van het Kluizebos. Kůň ukázal své skokové srdce a se svým jezdcem předvedl fenomenální jízdu, skvělý byl především obrat na třetí skok. Jejich čas se zastavil na 36,30 vteřin. Nikomu jinému se nepodařilo dokončit v takto rychlém čase a nechybovat – rychleji sice zajel Daniel Deusser, s koněm Happiness van´t Paradijs se však nevyhnul chybě. Stejný osud potkal i Belgičana Jerome Gurey. Tito jezdci tak získali čtvrté a páté místo. Před nimi se umístili bezchybní – druhý nakonec dokončil Niels Bruynseels a čistou jízdou si pomalejším časem zajistil třetí pozici Leopold van Asten a VDL Groep Beauty.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Zdroj: www.globalchampionstour.com




Štítky: GCTMexikoDe Luca
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE