reklama 11C

Na slovíčko s mistrem ČR 2016 Kateřinou Kocurovou

Medailistkou na voltižním mistrovství České republiky byla loni také Kateřina Kocurová. Z toho důvodu je další respondentkou, která se s námi podělila o dojmy z uplynulé sezony v rámci rubriky „Na slovíčko s mistrem ČR 2016“...
09.02.2017 08:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Konec sezony 2016 – první dojem?

Je to skvělý závěr úspěšné sezóny pro mě i celý team, ale určitě se těším na novou.

Když se zamyslíte, co se opravdu povedlo?

Dle mého názoru se povedla celá sezónana pár chybiček. Nejlepší závod v sezóně bylo pro mě MČR, tam se mi dařilo a bylo to bez problémů. Se skupinou to bylo určitě ME ve Francii, kde jsme vůbec nečekali takové skvělé umístění (4.místo).

Na co v sezoně nejradši vzpomínáte?

Nejraději vzpomínám na ME v Le Mans, které jsem již zmiňovala. I když se mi v jednotlivcích tolik nedařilo, pro skupinu to byl skvělý závod, který se nezapomíná.

Jak jste měla rozplánovanou sezonu 2016?

Měla jsem takové plány, že hlavní bylo celou sezónu pořádně makat a nevzdávat to!

Čeho jste chtěla dosáhnout?

Moje hlavní cíle byli vlastně splněny. Probojovat se na ME a vyhrát MČR -  to byl úžasný pocit.

Jak důležitým bodem ve vašem kalendáři bylo pro rok 2016 MČR?

Byl to v podstatě jeden ze dvou důležitých bodů. První bylo ME a druhé bylo MČR, to bylo pro mě velice důležité, abych ukázala co ve mně ve skutečnosti je. Navíc MČR je ve voltiži vrchol celkové sezony, protože je to v podstatě poslední závodroceČR. Takže je to ten opravdový vrchol.

Co pro vás titul znamená?

Znamená to pro mě to nejvíc, co jsem mohla v tuto chvíli dosáhnout. I když jsemdříve vyhrála pár titulů, ale to bylo se skupinou, tak tohle bylo jiné. Dokázala jsem si, že umím bojovat i sama a proč to všechno dělám.

Co si myslíte obecně o zlatu, jak je v ČR ceněn tento úspěch?

Zlato se ve voltiži podle mého názoru velmi cení, každý si vás pamatuje a nikdy na to nezapomenete, už vám to nikdo nemůže nikdy vzít.

Jak náročná byla cesta ke zlaté medaili na samotném MČR?

Měla jsem v celku úspěšnou sezónu, tak jsem i tajně doufala, že bych ji mohla zakončit vítězstvím na MČR. Ale samozřejmě vždy je tady konkurence, a navíc nezávodíte sami. Zzáleží také na vašem koňském partnerovi, takže byť je úspěšná sezóna, výsledek na MČR není jistý.

Kdo/co byl největší soupeř?

Největší soupeř jsem byla sama. Potýkat se se stresem, nesnázi s koňmi a chvílemi kdy se nic nedaří, to je ten soupeř, kterýnejvíce ničí. Ale samozřejmě se to překonat.

Jak se podle Vás poslední MČR podařilo?

Na MČR v organizaci bylo určitě pár chyb, ale nemám s takovou organizací žádné zkušenosti, takže to nedokážu celkově posoudit. Náš tým vedoucích (trenérka, lonžér) většinou dělají vše tak, abychom my závodníci problémy kolem skoro nepocítili. Vzpomínek je mnoho, nejvíce jich mám se svým týmem, který je skvělý a za nic bych jej nevyměnila, vždycky když se někomu z nás nedaří, tak to prožíváme všichni. Bylo spoustu takových silných nezapomenutelných momentů v sezóně i na MČR.

Byl tento závod oproti těm ostatnímroce jiný?

Samozřejmě byl jiný, protože byl pro mne mnohem důležitější a šlo o titul.

Když budete příští rok obhajovat, jak těžké to bude?

Bude to pro mě těžší než tento rok, protože do kategorie přijde mnoho talentovaných holek hlavně z mého klubu, které jsou velice dobré.

Jaké koně máte aktuálnědispozici?

Mám k dispozici momentálně 3 skvělé koně, kdyby se něco stalo, ale teď trénuji na našem skupinovém koni Patriotovi, který je velmi dobrý a jsem na něj zvyklá, věřím mu a to je důležité. Patriot byl nejlépe hodnoceným skupinovým koněm na letošním ME.

Co bystenásledující sezoně ráda zvládla?

Chtěla bych zvládnout jako každý rok české závody a pár těch CVI, na kterých bych se nominovala na MS. A také jestli půjde všechno hladce, tak i MČR, kde bych byla moc ráda obsadila alespoň nějakou medailovou příčku.

čemu byste ráda směřovala?

Ráda bych se dostala na MS do Rakouska jako jednotlivec i skupina. A také bych nejraději obhájila titul mistryně ČR.

Na závěr jestli můžu, tak bych chtěla poděkovat celému týmu, rodičům, fotografům, řidičům, pomocníkům s koňmi, ale největší dík patří trenérce Andrei Videnkové a lonžérovi Láďovi Menšíkovi a také našim skvělým koním, bez kterých by to určitě nešlo.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE