reklama 11D

Na slovíčko s mistrem ČR 2016 Eliškou Orctovou

Poprvé se v rámci letošní rubriky „Na slovíčko s mistrem ČR 2016…“ dostaneme do disciplíny všestrannost. V rozhovoru se o svoje dojmy z uplynulé sezony podělila Eliška Orctová, která, jak zmínila, byla letos snad na nejvydařenějším MČR…
23.12.2016 10:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Konec sezony 2016 – první dojem?

Ze sezóny 2016 mám skvělý pocit, byla to nejnáročnější a zároveň nejúspěšnější sezóna.

Když se zamyslíte, co se opravdu povedlo?

Letos se toho podařilo opravdu hodně. Ale za největší pokrok považuji postup do vyšších výkonností se svými dvěma koňmi. Mladší klisna Konie se dobře reprezentovala prvním rokem na úrovní CIC* a s Bonusem jsme poprvé startovali na úrovni CIC**.

Na co v sezoně nejradši vzpomínáte?

Nejraději vzpomínám na vítězství na mistrovství České republikyBonusem, a stejně tak na vítězstvíklisnou Konie na mezinárodních závodech CIC* ve Strzegomi.

Jak jste měla rozplánovanou sezonu 2016?

Jeden daný plán jsme neměli, závody jsme plánovali průběžně. Samozřejmě určité cíle jsme dané měli, a ty se podařilo splnit J

Čeho jste chtěla dosáhnout?

Vrcholem sezóny pro nás určitě bylo mistrovství České republikyPardubicích, kam se mi podařilo kvalifikovat se všemi třemi koňmi. Dalším cílem bylo účastnit se a co nejlépe se umístit ve finále Zlaté podkovy, to se podařilo také. A hlavním cílem bylo podávat stabilní výkony.

Jak důležitým bodem ve vašem kalendáři bylo pro rok 2016 MČR?

MČR je pro nás každý rok velice důležitý závodsezóně.

Co pro vás titul znamená?

Titul je pro nás ta největší odměna za tvrdou práci, co do tohoto sportu vkládáme.

Co si myslíte obecně o zlatu, jak je v ČR ceněn tento úspěch?

myslím, že je to jedennejcennějších úspěchů, co můžemekariéře dosáhnout.

Jak náročná byla cesta ke zlaté medaili na samotném MČR?

Byly to jedny velké nervy. Ale to k tomu patří. Jinakvýkony svých koní jsem byla velice spokojená, všichni tři podávali po celé čtyři dny skvělé výkony.

Kdo/co byl největší soupeř?

naší kategorii bylo hodně velkých soupeřů a dobrých jezdců. Největším mým osobním soupeřem však bylo udržet nervy a klid po celé MČR J

Jak se podle vás poslední MČR podařilo?

Letos se poprvé konalo MČR všech kategoriíjeden termín na jednom místě. Nejdřív jsem měla docela obavy, jak to bude všechno probíhat, ale bylo to zatím nejlepší mistrovství, na kterém jsem byla. Stále se bylo na co se dívat, každý si našel svůj vzor, na kterého se mohl jít podívat. Bylo hezké vidět děti na pony a vzpomenout si na své začátky, zároveň bylo super, že jsme mohli sledovat i jezdce na úrovni CNC**. Vše bylo velice dobře zvládnuté i po stránce organizace, za celé dlouhé 4 dny jsme nezažili, že bychom nevěděli, kdy startujeme nebo museli dlouho čekat na veškeré potřebné informace. A největším plusem bylo určitě postavení crossových tratí, které vypadaly opravdu skvěle. Krásnou vzpomínkou určitě bude slavnostní zahájení na pardubickém zámku.

Když budete příští rok obhajovat, jak těžké to bude?

Nic lehkého to určitě nebude, ale na druhou stranubudeme více zkušenostídané úrovni, než jsme měliletošní sezóně, kdy jsme na této úrovni měli MČR poprvé.

Jaké koně máte aktuálnědispozici?

dispozici mám stále ty samé koně, v příštím rocečeká obsedat naší mladou klisnu, která je pro nás velikou nadějí.

Co bystenásledující sezoně rád zvládl?

Na jařečeká maturita a přijímačky na vysokou školu, takže prioritní bude škola. Koně samozřejmě jsouplánu také. Určitě bychom se opět rádi pokusili o obhajobu titulu a o účast na mezinárodních závodech.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE