reklama 11C

Na slovíčko s mistrem ČR 2016 Annou Lani Novak

V rámci druhého dílu série rozhovorů s názvem „Na slovíčko s mistrem ČR 2016…“ se nad uplynulou sezonou zamyslíme s Annou Lani Novak. Jezdkyně v rámci poslední sezony v dětské kategorii zvítězila nejen na MČR, ale mnoha zahraničních CSI…
22.12.2016 12:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Konec sezony 2016 – první dojem?

Byla to skvělá sezona, mám plno nových zkušeností, úspěchů a zážitků J

Když se zamyslíte, co se opravdu povedlo?

Největší radost mámúčasti na mistrovství Evropy a z obhajoby titulu Mistryně ČR. A také ze všech dobře odjetých parkurů úrovně S**.

Na co v sezoně nejradši vzpomínáte?

Na čtvrté místoprvním kole mistrovství EvropyMillstreet, poté na mistrovství České republikyOlomouci. Také jsem si moc užila závody Czech Equestrian Masters, kde se mi také podařilo zvítězit v Silver Tour.

Jak jste měla rozplánovanou sezonu 2016?

 První polovinu sezony jsme zcela podřídili přípravě na účast na mistrovství Evropy, což znamenalo hlavně několik zahraničních výjezdů na CSI. Po ME jsme naopak jezdili převážně na Český skokový pohár a jiné významné české závody u nás. Na závěr roku ještě plánujeme 2 výjezdy na halové závody do zahraničí, a pak budou mít koníci 8 týdnů zimní spánek.  

Čeho jste chtěla dosáhnout?

Primárním cílem byla účast na mistrovství Evropy a obhajoba titulu. Pro účast na ME v dětské kategorii není nutná kvalifikace, ale my jsme chtěli mít jistotu, že na účast a kvalitní reprezentaci máme. Takže cílem bylo jezdit náročné a technické parkury správně.

Jak důležitým bodem ve vašem kalendáři bylo pro rok 2016 MČR?

 Jak jsem už výše zmiňovala, hned po mistrovství Evropy ten nejdůležitější.

Co pro vás titul znamená?

Je to super pocit. Mám radost vždy, když si na něj vzpomenu, ale jinak to moc nevnímám. Největší radost mám z toho, že jsem obhájila titul loňský a dokázala, že to nebyla jen náhoda… :-)

Jak náročná byla cesta ke zlaté medaili na samotném MČR?

Celé mistrovství jsem jezdila docela dobře a moc jsem to neřešila, ale o to horší to bylo v neděli. Tlak očekávání byl veliký a takové nervy jsem snad ještě nikdy neměla. Bylo to pro mě hodně těžké, zvlášť když jsem šla poslední v třetím kole a věděla, že musím jít čistě.

Kdo/co byl největší soupeř?

Určitě všichni, co šli do 3. kola s čistým kontem, potom hlavně Terezka Svobodová a nervy J

Jak se podle vás poslední MČR podařilo? 

V olomouckém areálu se mi moc líbí, strašně ráda tam závodí. Organizace byla bez problémů, ale trochu chyběli diváci, takže atmosféra nebyla jako třeba vloni v Martinicích. Škoda, že neudělal areál na mistrovství větší reklamu.  Ale jinak byla moc fajn přítomnost všech kamarádů, takže jsme si atmosféru udělali po svém J.

Byl tento závod oproti těm ostatním v roce jiný?

Určitě ano, přece jen je to mistrovství republiky. Je to výjimečný závod.

Když budete příští rok obhajovat, jak těžké to bude?

Ještě těžší, protože budu první rok v juniorské kategorii. Ale těším se na tu výzvu a udělám pro obhajobu maximum.

Jaké koně máte aktuálně k dispozici?

 Mám 3 – Taveta HS, Quidam HS a Lolla Trench. Zatím vypadá, že se nic měnit nebude.

Co byste v následující sezoně rád zvládl?

Zodpovědně a úspěšně zvládnout přechod do juniorů.

K čemu byste ráda směřovala? I když třeba nemáte přesné plány, ale nějaký váš cíl?

Ráda bych se účastnila jednotlivých kol Českého skokového poháru, včetně finále. A samozřejmě také mistrovství ČR. Určitě plánujeme i nějaké zahraniční výjezdy.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE