reklama 11D

Ohlédnutí za Czech Junior Cupem a U25 v Ostravě

Přinášíme vám souhrnnou reportáž z druhého kola Českého skokového poháru, které se konalo 19. – 21. května v Ostravě. Zhlédnout můžete sestřih z túry pro juniory – Czech Junior Cupu a ze soutěže pro jezdec do 25 let takzvané U25.
25.05.2017 14:27  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

REPORTÁŽ Z OSTRAVSKÉHO KOLA CJC A U25 NAJDETE ZDE

Druhé kolo Českého skokového poháru 2017 hostil ve dnech 19. až 21. května Jezdecký klub Baník Ostrava ve Staré Bělé. Na jednom ze dvou travnatých kolbišť, která hostí pohárové mítinky, se odehrálo během tří dnů 16 skokových soutěží. Chybět samozřejmě nemohly tři rámcové seriály – Amateur Tour, Czech Junior Cup a U25.

Dílčí finále amatérské túry se tentokrát jelo již v sobotu, a tak vám v této reportáži přiblížíme průběh ostravského Czech Junior Cupu a soutěže pro jezdce do 25 let. V juniorském finále druhého pohárového kola, které bylo postavené jako hendikep s překážkami do 125, respektive do 130 centimetrů, se představilo pouze pět dvojic.Tereza Vysoudilová na Robinovi-LS nasbírala celkem 24 trestných bodů, ale i tak jí výsledek v nepočetném startovním poli stačil na třetí místo. Dva junioři se po bezchybném základním kole o vítězství rozeskakovali. Michal Šedý s Barkanem dokončil rozhodující část znovu bez chyb v čase 46,71 sekundy. O více než sekundu rychlejší však byla Lucie Kumarová na koni Contactus, která si tak v Ostravě dojela pro nejvyšší bodový příděl do žebříčku juniorského seriálu.

V mladší skupině juniorů se v průběžném pořadí Czech Junior Cupu po druhém kole nic nezměnilo. Mezi staršími juniory se Lucie Kumarová dostala do vedení před vítězku z Brna Denisu Menšíkovou. Třetí je aktuálně Michal Šedý, který tuto příčku sdílí s Vandou Tmějovou. Ta byla druhá v Brně.

Pro jezdce ve věku do 25 let byla v rámci takzvané kategorie U25 připravena soutěž s překážkami do 140 centimetrů. Do ní se přihlásilo sedm dvojic. Nina Kaločová na koni Duo Penotti HDH absolvovala parkur stupně ST* s jediným shozením, dosažený čas v hodnotě 85,23 sekundy jí vynesl pomyslný bronz. Jednu chybu udělal také Václav Staněk v sedle Greens Quidam. Cílem ovšem projel v čase o dvě a půl sekundy kratším než Nina Kaločová, a tak se mohl radovat z 2. místa. 

Jediný čistý výkon předvedla Kateřina Kubrická s Lentilkou 3. V ostravském kole série pro jezdce ve věku do 25 let si tak připsala plný počet 20 bodů a po druhém kole jednoznačně vede. 
Druhý je Václav Staněk, který také výrazně bodoval v Brně i v Ostravě. Třetí místo po dvou kolech obsadila Lucie Kumarová. My jsme si k mikrofonu pozvali vítězku ostravského i brněnského kola Kateřinu Kubrickou...




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE