reklama 11A

Mělnické pony-games s francouzským přízvukem

V sobotu 1. července se jezdci a fanoušci pony-games vyrazili na Mělník, kde se konalo již 6. kolo letošního Pony-games cupu. Kromě soutěžního klání byl pro ně připraven i briefing vedený mezinárodním rozhodčím Pierre-Luc Portronem…
03.07.2017 14:15  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

Dopolední část programu byla tedy věnována pravidlům a k radosti pořadatelů se jí zúčastnili jak všichni jezdci, trenéři a rozhodčí, tak i rodiče malých závodníků. Protože spolek Pony-games CZ se od počátku snaží o kontinuální vzdělávání a to zejména ve spolupráci se svým francouzským protějškem, navazoval tento seminář na ten brněnský z počátku dubna. Byl zaměřen zejména na specifické situace, ke kterým může během turnaje docházet. Padlo při něm velké množství otázek, které pan Portron zodpověděl a doplnil názornými příklady, což všichni velice ocenili. Dalším pokračováním budou pony-games ve Zduchovicích, kde je naplánována teoretická i praktická část.

Na seminář navazoval první turnaj dvojic U11 určený začínajícím dětem, které mohly absolvovat hru i s doprovodem. Nejvíce se v něm dařilo dvojici stáje NaPoli, která si již vybudovala silnou pony-games základnu.

V dalším turnaji se též na start postavily dvojice, ale tentokrát do 14 let a bez doprovodu. Tentokrát si první místo odvezla dvojice z JK Rpety – Boučková a Bělohlávková, pro kterou to bylo již druhé vítězství v řadě.

V obou turnajích týmů (do 12 a do 18 let) se na stupně vítězů postavily zelené týmy stáje NaPoli. V U18 se na druhém místě umístil domácí tým, ve kterém nastoupila mj. A. Šmerhovská, která v loňském roce byla členkou historicky prvního českého pony-games týmu startujícího na mezinárodních závodech, či mistryně republiky E. Hasnedlová.

Mělnické turnaje se vydařily na výbornou a to nejen díky mezinárodnímu dozoru, ale i díky bezvadné organizaci. Na Podkově totiž pony-games dobře znají, právě tady se konal první turnaj u nás. Příští zastávka PGC bude v Olomouci 5. srpna.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE