reklama 11D

Martinický Memoriál Jana Papouška pojedenácté

Memoriál Jana Papouška se letos v Martinicích na Příbramsku konal už pojedenácté. Štáb EquiTV u této tradiční parkurové události nemohl chybět, a tak vám můžeme zprostředkovat ucelenou reportáž z vrcholu celého mítinku.
09.07.2016 13:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

SOUHRNNOU VIDEOREPORTÁŽ NAJDETE TADY

Ve dnech 29. června až 3. července se v Martinicích na Příbramsku konal již jedenáctý ročník Memoriálu Jana Papouška. Vrcholem výborně obsazeného mítinku byla stejnojmenná soutěž s překážkami do 145 centimetrů.
 
Velmi kvalitní konkurence dorazila i díky skutečnosti, že se o dva týdny později na stejném kolbišti koná mistrovství České republiky mladých jezdců a seniorů. Memoriál Jana Papouška se jel jako dvoukolový, přičemž do druhého kola postupovalo patnáct nejlepších dvojic z kola prvního. Postup unikl např. Václavovi Nágrovi, který se v sedle Normana výborně prezentoval mimo jiné při nedávném mezinárodním mítinku CSI v Olomouci. Jezdec chyboval jednou a dokončil jako sedmnáctý. O pouhých šest desetin sekundy unikl postup do druhé části soutěže zkušenému Rudolfovi Doležalovi, který tak s Peggy Sue dokončil na šestnácté příčcetedy na první nepostupové.
 
Jako první přicházel do kolbiště ke své druhé jízdě Alexandr Baraldi s koněm Spectrum, který si přinášel jednu chybu. Podruhé mu však parkur nevyšel a Baraldi byl vyloučen pro skok mimo pořadí. Se čtyřmi body přicházel napodruhé do kolbiště také Josef Pařenica, který sedlal klisnu Calledu. Ke svému skóre přidal ještě jednu chybu. S celkovými osmi trestnými body bral jedenácté místo.
 
Závody si nenechal ujít ani Aleš Opatrný, který v sedle mladého Idaria van het Netehof chyboval také jednou v prvním kole. V druhém nasbíral dalších pět trestných bodů a dokončil na dvanácté příčce. – Našeho dlouhodobě nejúspěšnějšího parkurového jezdce Aleše Opatrného jsme požádali o krátký rozhovor, aby nám prozradil své plány na nejbližší dny a týdny. Jedno shození v každé jízdě zaznamenal Vladimír Janča se Sacipontem. Jeho výsledek tak měl stejnou hodnotu, jako u Josefa Pařenici. Podle rozpisu v takovém případě rozhodoval čas prvního kola, a ten měl lepší Janča, který tak dokončil desátý. Americká jezdkyně Tanya Levorchick se do druhého kola dostala se dvěma koňmi a navíc si v obou případech držela čisté konto. Se Zanzibarem však napodruhé inkasovala devět bodů, což tuto dvojici odsunulo na třinácté místo.
 
Dvakrát se do druhého kola podíval také Jiří Papoušek. S Capuou měl po první jízdě jeden bod. V druhé části shodil jednu překážku a s pěti body dokončil devátý. Jaroslav Jindra v sedle Ascobara nechyboval na překážkách ani jednou. Jenže v obou parkurech překročil stanovený čas, a s třemi trestnými body v součtu si dojel pro osmou příčku. Stejně si počínal také Ondřej Pospíšil s Einfachem. V obou jízdách překročil stanovený čas, a dovezl si tři trestné body. Lepší čas prvního kola, než měl Jindra, jej však posunul na sedmé místo. Tři body si z obou parkurů dovezla i dvojice Jan Štětina a Casanova-S, které stačil čas dosažený v prvním kole na šestou příčku.
 
Pro konečné páté místo si dojel Daniel Uleščenko s Moon Rayem. V prvním kole překročil stanovený čas a dovezl si dva body, v druhémneinkasoval ani jeden trestný bod. Velmi dobře letošní sezonu nastartovanou Jan Chýle, který se s Cool Paradise pravidelně účastní parkurových Velkých cen. Také v martinickém „téčku“ si vedl dobře. V první jízdě si připsal pouze jeden bod, druhá jízda byla čistá, což stačilo na konečné třetí místo.
 
Naopak vůbec se v druhé jízdě nedařilo Ladislavovi Arientovi. Ten přicházel v sedle koně Conto Bono s jediným bodem, ovšem v druhém kole jich nasbíral celkem 25 a kleslna čtrnáctou příčku. Po jednom trestném bodu v každém kole si připsala Barbora Vojtková na koni Quilago a soutěž dokončila jako čtvrtá. Obě kola bez zaváhání překonaly dvě dvojice, které se tak o první místo v jedenáctém ročníku Memoriálu Jana Papouška rozeskakovaly. První z nich Američanka Tanya Levorchick dokončila s Coco D´Eclipse i rozhodující jízdu bez zaváhání, a tak vše záleželo na výsledku jejího jediného soupeře. Tím byl Jiří Papoušek s Dukatem VTH. Jenže dvojice v rozeskakování chybovala hned dvakrát, a vítězkou letošního ročníku se tak stala Tanya Levorchick. Jiří Papoušek s Dukatem dojel druhý.
 
My jsme na závěr požádali o rozhovor jak Tanyu Levorchick, tak Jiřího Papouška.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE