reklama 11D

Martinické skokové MČR objektivem EquiTV

V reportáži EquiTV se ještě jednou podíváme do Martinic u Březnice, kde ve dnech 17. – 19. července probíhalo MČR v parkurovém skákání dětí a juniorů. Kromě kategorie pony jsou tak pro letošek rozdány již všechny sady skokových medailí.
30.07.2015 10:01  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

František Stružinský se raduje z titulu mistra České republiky. Foto: Kateřina Návojová

KOMPLETNÍ VIDEOREPORTÁŽ MŮŽETE ZHLÉDNOUT POD TÍMTO ODKAZEM

 

Letošní boje o tituly mistrů republiky jsou v plném proudu. Po parkurovém šampionátu seniorů a mladých jezdců v Ptýrově přišlo na řadu mistrovství České republiky dětí a juniorů. Konalo se ve dnech 16. až 19. července v Martinicích, a i medailová klání nejmladších jezdců přinesla mnoho napínavých okamžiků
 
Všechny mistrovské soutěže jednotlivců byly vypsány jako tříkolové a my vám přinášíme to nejzajímavější z rozhodujících třetích kol. – Děti závodily v závěru mistrovství na parkuru s překážkami do 115 centimetrů. 
 
Čtyřem dvojicím se podařilo všechny parkury z dílny Zdeňka Krpely překonat bez trestných bodů, a tak přišlo ke slovu rozeskakování. V něm odstartovala mj. Markéta Miková. S matadorem mělnického klubu valachem Pay Dayem však v rozeskakování o medaile jednou chybovala a s časem 37,08 skončila na čtvrté příčce. Další dvojicí, která se probojovala až do napínavého závěru soutěže, byla Veronika Špačková s Far Star. I když se i tato jezdkyně dopustila chyby, čas 36,59 vynesl bronzovou medaili. Titul vicemistryně si z kategorie dětí odvezla Sára Finsterle. V rozeskakování se s klisnou Eurydikou dopustila jedné chyby, ale cílovou čáru protnula v čase o dvacet setin sekundy lepším než Veronika Špačková, a tak se mohla radovat ze stříbrné medaile. Na příčku nejvyšší vystoupala Anna Lani Novak. Byla totiž jedinou jezdkyní, která dokázala i kurz rozeskakování překonat s Tavetou-HS bezchybně, a to samozřejmě znamenalo, že patří titul mistryně České republiky pro rok 2015.
 
Mladší junioři finišovali svou soutěž na parkuru stupně S**, tedy s překážkami do 130 centimetrů. Kateřinu Kučerovou s Anabel Van´T Kathof muselo mrzet pět trestných bodů, které inkasovala právě v třetí jízdě. Kvůli nim se musela spokojit s nepopulárním čtvrtým místem. Třetí místo vybojoval Matouš Kořínek s koněm Chique. Z druhého kola si sice přinášel čtyři trestné body, v neděli k nim ale žádné další nepřidal a jedna chyba mu díky svižnému tempu na bronzovou příčku stačila. Jeden trestný bod za překročení stanoveného času rozhodl o tom, že medaile byly rozdány bez rozeskakování. Pomalejší jízdou penalizovanou právě jedním bodem si pro druhé místo dojela Alexandra Hanáčková s hřebcem Clann. Dvojice jinak na překážkách ani jednou nechybovala. Zlato si vyjel třemi čistými parkury František Stružinský. S valachem Lucky Lifestyle nezaváhal ani v jednom z kol třídenního skokového maratonu a vybojoval tak podruhé za sebou titul mistra České republiky
 
Kategorie starších juniorů bojovala v rozhodující den stejně jako jejich mladší kolegové na parkuru s překážkami do 130 centimetrů. Předchozí dvě kola překonal bezchybně Alexandr Baraldi a Spectrum. V třetí části ale shodil jednu z překážek, což ho odsunulo na šestou příčku. Stejný osud potkal Václava Nágra. Po dvou čistých kolech v nedělní jízdě s Casiem jednou zaváhal, a zůstal tak těsně pod stupni vítězů. Antonia Sabathilová s klisnou Antalií ani v jednom z mistrovských kol nechybovala na překážkách. Bohužel v sobotní jízdě zvolila pomalejší tempo, inkasovala jeden bod za překročení času a tento bod stál možnost bojovat o zlato v rozeskakování. Nakonec z toho byl bronz. Dvě dvojice měly po absolvování všech třech jízd na svém kontě nulu. Francesca Kolowrat-Krakowská s Calistou-T dokázala překonat i kurz rozeskakování bez shození, ale čas 31,17 sekundy stačil na druhé místo. O pouhých osmdesát setin sekundy rychlejší a taktéž bezchybná byla totiž Kateřina De Jagerová s Candy Boyem. Právě rozdíl v dosaženém čase vynesl Kateřině zlatou medaili a titul mistryně České republiky v kategorii starších juniorů.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE