reklama 11C

MS YH v Lanakenu zakončeno finálovými soutěžemi

Ve dnech 15. – 18. září se v Lanakenu odehrálo mistrovství světa mladých koní v parkurovém skákání. Finále jednotlivých věkových kategorií se odehrála v neděli. Pro jaké plemenné knihy byl letošní šampionát nejúspěšnější, se dočtete níže.
20.09.2016 10:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Killoserry Kaiden - vítěz kategorie šestiletých. Foto: FEI / Dirk Caremans

Mistrovství světa mladých parkurových koní se koná každoročně v sídle plemenné knihy Zangersheide v belgickém Lanakenu. Letošní ročník připadl na 15. – 18. září, a právě v poslední den závodů byly na programu finálové soutěže pro jednotlivé věkové kategorie.
 
Pro pětileté byl připraven parkur do 130 cm s rozeskakováním. V něm zvítězil hřebec Garant (KWPN – Warrant / Verdi TN), kterého sedlal Willem Greve (NED). Druhé i třetí místo obsadil se svými koňmi Ir Michael Pender. Druhou příčku obsadil s klisnou Z Seven Caretina (ISHColtaire Z / Caretino) a třetí dojel s klisnou Z Seven Canya Dance (ISH – Can Ya Makan / Cavalier Royale). 
 
Koně narození v roce 2010 absolvovali finále na parkuru do 135 cm. Vyhrál hřebec plemene irský sportovní kůň ISH Killossery Kaiden, kterého regentoval Gerard O´Neill (Lux Z / Cruising), druhý dokončil holandský teplokrevník Fernando V (KWPNZapatero VDL / Lariono) v sedle s Julianem de Boerem. Třetí místo obsadil valach Kannabis van de Bucxtale (BWP – Contact van de Heffinck / Concorde) s Thierrym Goffinetem v sedle.
 
Šestiletí skákali parkur s překážkami do 145 cm. Z vítězství se radoval Thierry Goffinet (BEL) na Think Twice 111 Z (ZANG – Toulon / Cassini I). Druhou příčku obsadil BWP Jeleena de Muze (Tornedo FCS / Chin Chin) s Lorenzo de Lucou. Bronz získal Everest (KWPNCarambole / Indoctro) s Lucem Steeghsem.
 

Výsledky z MS v Lanakenu najdete ZDE

 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE