reklama 11B

Alicante vítězem soutěže plemeníků v Lanakenu

V rámci mistrovství světa mladých koní v parkurovém skákání v Lanakenu se tradičně koná také runda pro plemenné hřebce nazvaná „Sires of the World“. Jejím vrcholem je Grand Prix do 150 cm, kterou letos vyhrál holštýnský bělouš Alicante.
18.09.2016 11:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Vítězem Grand Prix pro plemenné hřebce v Lanakenu se stal Alicante. Foto: WOSJ

Ve dnech 15. – 18. září se v Lanakenu koná mistrovství světa mladých koní v parkurovém skákání. Vedle soutěží pro koně ve věku od pěti do sedmi let se v Belgii tradičně koná túra pro plemenné hřebce Sires of the World. 
 
Vrcholem túry je Grand Prix, která byla na programu v sobotu 17. září. Parkur s překážkami do 150 cm překonalo bez chyb jedenáct z bezmála šedesáti dvojic. O pořadí tedy rozhodovalo rozeskakování.
 
V něm zvítězil domácí jezdec Jérome Guery v sedle jedenáctiletého holštýnského hřebce Alicante (Casall / Indoctro), který dokončil s nulou v čase 37,57. Druhý dojel hřebec plemene belgický teplokrevník Inonstop van T Voorhof (Nonstop / Fortuin Z) s jezdcem Arthurem da Silvou (SUI). Třetího plemeníka sedlal opět Jérome Guery, byl jím znovu BWP-belgický teplokrevník Garfield de Tiji des Templiers (Quasimodo Z / Goldspring de Lauzelle).
 

Kompletní výsledky z Grand Prix Sires of the World jsou TADY




Štítky: Lanakenskoky
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE