reklama 11D

Loštická Zlatá podkova pro domácího Heidenreicha

Dalším kolem pokračovaly soutěže Zlaté podkovy ve všestrannosti. Ve dnech 20. – 21. června bojovali jezdci v Lošticích, kde se nejvíce dařilo domácí dvojici Radko Heidernreich mladší a Tiksi Nadace při SOUz Loštice. Navíc si dojeli pro titul v OM...
22.06.2015 11:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Vítězná dvojice Zlaté podkovy Radko Heidenreich mladší a Tiksi Nadace při SOUz Loštice. Foto Zuzana Šedá

Do nejnáročnější soutěže Zlaté podkovy se nahlásilo početné startovní pole, z 24 nahlášených dvojic však do cíle došlo pouhých jedenáct. „Terén bylpořádku, pršelo trochu jen ráno, poté už ne. Pár těžších pasáží tam bylo,“ popsal čtvrtý umístěný Jaroslav Abík. Na vítězstvísoutěži dosáhl Radko Heidenreich mladší s Tiksi Nadace při SOUz Lošticecelkovým ziskem 57,97 trestných bodů. Tato dvojice jako jediná dokončila nedělní terénní jízdu bez zastavení a v časovém limitu. Díky tomu se dostali na první příčku. Druhé místo obsadil Petr Krejsa a Replika 1 (63,54 trestných bodů) před Evou KratochvílovouCamilou (68,06 trestných bodů). Radko Heidenreich zároveň získal titul oblastního mistra před Evou KratochvílovouCamilou a Lubomírem VrtkemDallasem 1.

Dále se vyhlašovalo oblastní mistrovstvíkategorii mladých jezdců, a to ze soutěže Stříbrné podkovy. Vítězství a titul zde obdržel Antoním Vrtek za výkonkoněm Beauty/Černý, a to se ziskem 53,10 trestných bodů. Jezdci se podařilo zajet velmi dobře drezuru hodnocenou pod 50 trestných bodů, bezchybný parkur a lehce překročený čas v terénní jízdě. V Bronzové podkově podala nejlepší výkon Helena Horáková a Maja. Dvojice skončila se ziskem 58,57 trestných bodů, které si připsala pouze na drezuře.

Velmi kvalitní výsledek předvedl Jaroslav Hatla a Ballymurphy Mark. Za drezuru obdrželi pouhých 38,57 trestných bodů. Po bezchybném parkuru i terénní jízdě to byl zároveň konečný výsledek, který v Soutěži nadějí znamenal samozřejmě první místo. Jezdec zároveň skončil v sedle svého druhého koně Big Berry na druhé pozici a s Reenmore Alfie nenašel přemožitele v otevřené soutěži ZL. Na ještě nižší počet trestných bodů dosáhla jen Aneta Lešikarová s Widarem v otevřené soutěži Z. Celkem měli na kontě 37,29 trestných bodů, včetně dvoubodové penalizace za překročení času v terénní jízdě.

V Lošticích se představili i jezdci na pony. V Benjamin cupu si pro první příčku dojela Šárka Štvánová a Sisi 10 (60,22 trestných bodů), před Michaelou Neumannovou s Šikulkou (60,66 trestných bodů) a Dominikou Tomíkovou na pony Keny 2 (60,97 trestných bodů). V soutěži pony LP si pro prvenství s výsledkem pod 50 trestných bodů dojela Vendula Chrásková a Pírko.

 

Kompletní výsledky naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže. 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE