reklama 11D

Dvakrát Zlatá podkova v prvním květnovém víkendu

Během prvomájového víkendu 1. – 3. května se uskutečnila dvě kola seriálu Zlatá podkova. Středočeské Semice hostily kvalifikační kolo spřežení, jezdci všestrannosti závodili o body ve Dvorečku. A jak vše proběhlo…?
05.05.2015 14:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

V kočárových soutěžích v Semicích se sešla velmi dobrá konkurence ve všech kategoriích, počínaje pony až po soutěž čtyřspřeží. Mezi vozataji, kteří zapřahají páry poníků, kralovala takřka neporazitelná Monika Pospíšilová.  Všechny tři segmenty soutěže dokončila na prvním místě a celkový součet bodů pak byl zcela jasný. Stejně si počínali i vítězové ostatních kategorií. V jedničkách takto exceloval Jiří Koníř, také první ve všech třech dílčích vyhodnoceních, následován Pavlem Plchem. Josef Hrouda pro změnu vyhrál drezuru, maraton i parkur v dvojspřežích, nemohl skončit tedy jinak než na příčce nejvyšší. Stíhal ho Jaroslav Kohout, který bral druhé místo. A nakonec ve čtyřspřeží si stejně počínal Zdeněk Jirásek a po nejlepší drezuře, maratonu i jízdě mezi kužely s náskokem vyhrál před druhým Jaroslavem Juráněm
 
Ve Dvorečku se sjeli jezdci všestrannosti, aby se ve druhém kvalifikačním závodu přiblížili finále. Nejtěžší soutěž pojmenovaná stejně jako celý seriál, tedy Zlatá podkova na úrovni CNC1* přitáhla na start deset dvojic. Vítězka Michaela Balounová s klisnou Diamantixa zajela bezkonkurenčně nejlepší závod. Drezurní výsledek 59,68 trestných bodů doplnila o čistý cross i parkur a suverénně vyhrála. Na paty jí pak šlapal Lukáš Kohout s Laty, který předvedl nejlepší drezuru, ale obdržel penalizaci za čas v crossu a jednu chybu na parkuru a dokončil tedy druhý. Třetí místo brala Nikola Urbanová na Sonny 5, která po pěkné drezuře a bezchybném crossu bohužel čtyřikrát chybovala na parkuru. 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE