reklama 11A

Královický dvůr prošel zátěžovou zkouškou skvěle

Královický dvůr je novým areálem, který se však už zabydlel v povědomí jezdců a milovníků jezdeckého sportu. Ve dnech 8. - 10. července však prošel zatěžkávací zkouškou. Konal se tam Drezurní šampionát, a pořadatel uspěl na jedničku. Více v PR článku
01.08.2016 18:34  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Pořádat soutěž, která si náročností nezadá se závody úrovně mistrovství republiky, vyžaduje profesionální zázemí i přístup celého týmuNové Jezdecké centrum Královický dvůr letos jede první ostrou sezonu, při které si jeho majitelé nenaplánovali zrovna malé sousto: téměř dvacítku skokových, drezurních a hobby závodů. A jedním z vrcholů byl drezurní šampionát.

Šampionát je doplněním mistrovství republiky. I když mistr republiky je pouze jeden, existuje mnoho jezdců, kteří pravidelně trénujíinvestují mnoho času, úsilí i peněz, podporují je jejich blízcí, avšak nedostanou se na úroveň mistrovství republiky. I tito lidé si zaslouží ocenění.

„Do posledního detailu jsme s majitelem areálu Luďkem Šofrem závody připravili tak, aby to klaplo, a skutečně vše, na čem jsme se domluvili, do poslední věci vyšlo,“ říká manažerka drezurní komise České jezdecké federace Renata Habásková. Spolupráce by tak měla pokračovat i příští sezoně.
    
V zahraničí podobné šampionáty běžně probíhají. Jsou zároveň i motivací a jejich účastníci se pak časem  mohou objevit i v těch nejvyšších soutěžích. V Královicích se tak předvedli jezdci a jezdkyně od výkonnosti L až po české reprezentanty jako jsou Fabrizio Sigismondi nebo Adéla Neumannová. Celkem rozhodčí na dvou obdélnících posoudili přes 240 provedení úloh.

Důležitou součástí šampionátu byly i paradrezurní soutěže. V nich se představila mimo jiné česká paraolympionička Anastasia Vištalová, která za několik týdnů odstartuje na hrách v Riu de Janeiru.

Královický areál, který začal fungovat v loňském roce, kdy si zde také v takzvané nulté sezoně vyzkoušeli první pořádání závodů. Podmínky jsou zde vynikající: velké kolbiště, opracoviště, hala závodních rozměrů. Vše s profesionálních povrchem a zavlažováním.

Pořádala se tam také drezurní soustředění talentované mládeže, právě tehdy Renata Habásková poznala, že v areálu pracují lidé, kteří mají zájem pořádat závody, plnit přání organizátorů závodů i jezdců. Rozhodla také blízkost areálu od Prahy s dobrou dostupností i pro jezdce z Moravy. „Letošní sezona pro nás znamenala řadu zkušeností. Pro jezdecký areál stále hledáme manažera, který by chtěl tu příští posunout ještě na vyšší úroveň,“ dodává Luděk Šofr.

Velkou výhodou je kapacita boxů pro ustájení soutěžících. Teprve před několika dny skončila stavba další stáje u haly, celková kapacita tak dosahuje osmdesáti pevných boxů, navíc je dělení takové, že umožňuje samostatné ustájení hřebců. Právě proto je tento areál velice vhodný i pro pořádání kritérií mladých koní (KMK).

„Tyto ustajovací podmínky jsou vůbec nejlepší, jaké mohou pro soutěže mladých koní být,“ doplnila Habásková, podle které by se kromě šampionátu mohlo v příštím roce v Královicích konat právě i některé z kol KMK.

V Královickém dvoře funguje také restaurace, penzion i jezdecká škola. Za nejen jezdeckými zážitky sem může přijet skutečně každý.

Text: Sandra Bejšáková




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE