reklama 11D

Jung se ujal vedení při CCI4* v britském Burghley

Ve čtvrtek 31. srpna se v Burghley odehrály drezurní úlohy první části účastníků CCI4*, které je zařazeno seriálu FEI Classics. Druhá polovina startovního pole se dostane na obdélník v pátek. Ve vedení je lídr seriálu Michael Jung.
01.09.2017 08:46  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Michael Jung v sedle koně La Biosthetique Sam zajel nejlepší drezuru první dne na CCI4* Burghley. Foto: FEI / Libby Law
 
Brughley hostí na přelomu srpna a září poslední letošní kolo FEI Classics, což je série nejtěžších čtyřhvězdových závodů všestrannosti. Startovní pole je pro drezuru rozděleno na dvě poloviny. První část úloh byla předvedena ve čtvrtek 31. srpna. 
 
Rozhodčím se nejvíce líbil výkon Němce Michaela Junga v sedle koně La Biosthetique Sam, do terénní zkoušky půjde se skóre 38,9 trestných bodů. „Sam je v dobré formě. Musíte být ovšem stoprocentní ve všech částech závodů a toto nebyla naše nejlepší drezurní úloha. Myslím ale, že cross je dost těžký na to, aby ještě míchal výsledky“, uvedl Jung.
 
Druhou příčku drží domácí jezdkyně Gemma Tattersall, která s koněm Arctic Soul za Jungem zaostává o 4,1 trestného bodu. „Arctic Soul je velmi citlivý a plachý kůň. Potřebuje mít plnou důvěru, být zcela uvolněný. Dnes to vyšlo, takže jsme všechny cviky mohli udělat korektně“, ohodnotila výkon jezdkyně. 
 
Na třetím místě je prozatím americká dvojice Mackenna Shea s Landiosem. V pátek se odjede druhá polovina drezurních úloh, v sobotu čeká jezdce terénní zkouška a neděle nabídne parkur.
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE