reklama 11C

Isabell Werth a Weihegold nově v čele žebříčku FEI

Německá drezurní jezdkyně Isabell Werth se ve dvojici s klisnou Weihegold vyšvihla po vítězství v küru při Světovém poháru v Lyonu do vedení světového žebříčku FEI. Po devíti měsících odsunula svoji reprezentační kolegyni Kristinu Bröring-Sprehe.
03.11.2016 10:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Isabell Werth a Weihegold vedou od 1. listopadu žebříček FEI. Foto: FEI / Richard Juiliart

Isabell Werth v sedle Weihegold, s níž letos vybojovala individuální stříbro na olympijských hrách v Riu, zajela při druhém kole západoevropského Světového poháru koncem října v Lyonu volnou sestavu hodnocenou známkou 90,09 %. To pomohlo k tomu, že se v žebříčku FEI vyšvihla na vedoucí pozici a odsunula tak na druhé místo krajanku Kristinu Bröring-Sprehe s Desperadem FRH, která vedla od letošního února.
 
Také třetí pozici drží německá dvojice Dorothee Schneider a Showtime FRH. V nejlepší desítce světa jsou dále dva zástupci USA: Laura Graves a Verdades na čtvrtém místě a na sedmé příčce Steffen Peters s Legolasem. Dvě dvojice mají v TOP10 také Španělé, Beatriz Ferrer-Salats Delgadem a Severa Jesuse Jurado Lopeze s Lorenzem. Desítka je doplněná ještě o Brita Carla Hestera s Nip Tuckem (5. místo), Rusku Inessu Merkulovu s Mister X (6. místo) a švédskou dvojici Tinne Vilhelmson Silfven a Don Auriello na 9. příčce
 
Série Světového poháru, která může míchat i pořadím žebříčku FEI pokračuje třetím závodem CDI-W, který proběhne ve Stuttgartu 18. – 19. listopadu
 
Ředitelka drezurní sekce FEI řekla, že Werth s Weihegold v Lyonu zazářila, a že pokud se špička udrží takto vyrovnaná, se jezdecký svět při finále SP v Omaze na jaře 2017 na co těšit.
 
Zdroj: www.fei.org
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE