reklama 11D

Helena Terberová má nové auto i díky sbírce ČJF

ikonka

Necelý měsíc poté, co Česká jezdecká federace oznámila na svých webových stránkách, že veřejná sbírka ve prospěch Heleny Terberové bude na její žádost ukončena, se Helena Terberová poprvé svezla novým autíčkem s ručním řízením…
08.05.2018 22:09  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Veřejná sbírka, která byla Českou jezdeckou federací zahájena ve prospěch Heleny Terberové v lednu letošního roku, byla na žádost samotné jezdkyně ukončena ke dni 11. dubna 2018. 
 
Připomeňme, že v průběhu vytrvalostních závodů, jež se konaly v sobotu 29. dubna 2017 ve Sloupu v Čechách, došlo k vážnému zranění jezdkyně MUDr. Heleny Terberové. Kůň, se kterým jezdkyně překonávala trasu závodu, se z neznámých příčin lekl a splašil a jezdkyně nad ním ztratila kontrolu. V důsledku toho jezdkyně spadla a došlo k poranění páteře.
 
„Je tomu rok, kdy se má životní cesta poněkud ztížila a já po ní dále nejdu po svých, ale jedu na vozíku. Ze srdce děkuji všem, kdo mi v rámci sbírky ČJF umožnili pořízení speciálního auta a pomohli mi tak vrátit se do téměř běžného života. V současné době je částka na účtu sbírky spolu s mými vlastními úsporami a příspěvkem od úřadu práce dostatečná. Díky autu budu schopná vrátit se do práce. Požádala jsem tedy ČJF o ukončení sbírky. Ještě jednou chci vzkázat obrovské poděkování všem, kdo mi v těžkých chvílích neváhali pomoci, “ uvedla tehdy Helena Terberová.
 
Její dcera Táňa Terberová pak v pondělí 7. května zachytila převzetí uvedeného autíčka a ještě jednou poděkovala jezdecké veřejnosti za podporu. „Díky ochotě a obětavosti vás všech jsem se včera konečně stala mamčiným prvním pasažérem v jejím elektrickém autíčku přizpůsobeném k ručnímu řízení. Tahle malá oranžová věcička poskytuje mamče tolik očekávanou soběstačnost při cestě například na nákup nebo do práce, což je důležitým krokem k návratu do běžného života. Neskutečné tisíceré díky vám všem, kteří jste neváhali podat pomocnou ruku, když byla nejvíc potřeba, ať už skrze sbírku ČJF nebo jakýmkoli jiným projevem podpory!,“ napsala v příspěvku na Facebooku české vytrvalosti. 
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE