reklama 11D

Hamburg Diamond po výhře v Chantilly ve vedení GCL

Harrie Smolders a John Whitaker předvedli nejlepší jízdu v týmové soutěži Global Champions League. V sobotu 15. července si připsali pouze 1 trestný bod za čas, což jim zajistilo nejen vítězství v tomto kole, ale dostalo je to i do vedení žebříčku…
15.07.2017 22:22  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Harrie Smolders po závodě prozradil, že by družstvo rádo vyhrálo tuto týmovou soutěž, na kterou se opravdu velmi soustředí. „Snažíme se do soutěže dát ty nejlepší koně. Nejezdíme v Global Champions League pro sebe, ale v první řadě je náš tým,“ popsal Harrie Smolders. Tým Hamburg Diamond v Chantily předvedl skvělý výkon. Po pátečním bezchybném kole si totiž v sobotu připsali pouze jeden trestný bod za čas, na což žádný další tým nedokázal odpovědět.

John Whitaker s koněm Cassinis Chaplin a Harrie Smolders s Emeraldem N.O.P. tak dílčí výhrou dostali celý tým do čela Global Champions League. O výsledku soutěže přitom rozhodoval John Whitaker, který vstupoval do kolbiště jako úplně poslední. Věděl, že pouze bezchybný výkon či maximálně trestné body za čas znamenají vítězství. Miami Glory totiž měli na kontě 4 trestné body za chybu jezdkyně Paris Sellon v druhém kole. John Whitaker si však na konto připsal pouze jeden trestný bod za čas, čímž zajistil týmu vítězství. Do čela průběžného bodování se dostali se 196 body na kontě. Tento tým má tak třináctibodový náskok na Valkenswaard United. Třetí jsou zatím členi týmu Mexico Amigos, a to se 172 body.

Uliano Vezzani připravil jezdcům náročnou trasu na ikonickém místě, což byla travnatá aréna poblíž Chateau de Chantilly. Na jezdce čekala chytře postavená trasa, která prověřila jejich schopnosti. Opravdovým testem pro nejlepší jezdce světa byly krátké distance, které nutily jezdce udržet jejich koně neustále na zadních nohou. Výjimkou nebyla ani chyba již na prvním skoku celého kurzu. Tam si 4 trestné body mimo jiné připsal i Ludger Beerbau závodící za Cannes Stars, který sedlal svého skvělého hřebce Chaman.

Nejbližším soupeřem pro vítěze Hamburg Diamond nakonec byli Miami Glory. Scott Brash předvedl v druhém kole skvělou jízdu se svým fenomenálním koněm Hello Forever, chyba jeho kolegyně Paris Sellon je však nakonec posunula na druhé místo.

Kompletní výsledky naleznete ZDE

Zdroj: Global Champions League




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE