reklama 11A

FEI nadále řeší problematiku vytrvalosti v Arábii

V sobotu 13. února se konalo další z řady jednání zástupců Mezinárodní jezdecké federace FEI a národní federace Spojených arabských emirátů - UAE NF ohledně situace ve vytrvalosti v této arabské zemi. FEI se tak snaží o důsledné dodržování welfare.
15.02.2016 17:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Šéf komise vytrvalosti FEI Manuel Bandeira de Mello se setkal 13. února s viceprezidentem UAE NF Mohammadem Alkamalim, generálním sekretářem UAE NF Talebem Dhaher Al Mheirim a členem Výkonného výboru UAE NF Faisalem Al Alim, aby společně dál pracovali na podmínkách, které budou dodržovány při národních a mezinárodních závodech ve vytrvalosti na území emirátů
 
Rozhovory navazují na nedávné schůzky, během nichž se řešily závažné otázky kolem dění ve vytrvalosti v této zemi. UAE NF odložila několik závodů, navícudělila i tresty v podobě pozastavení činnosti pěti jezdcům a trenérům za hrubá porušování pravidel na 6 měsíců. Udělila jim také pokuty.
 
K porušování pravidel mělo dojít na 120 km dlouhém závodu juniorů 30. ledna v Abu Dhabi. 
 
FEI dala arabské federaci termín do 11. února, aby přišla s dalšími návrhy řešení s upozorněním, že v zemi se nebudou konat žádné další závody ve vytrvalosti, pokud nebude dosaženo dohody na těchto opatřeních.
 
K závodům CEI3* v Al Wathba, které se konaly 13. února, byl přizván Manuel Bandeira del Mello. Závody byly dobře zorganizované. Průměrná rychlost vítěze měla hodnotu 26,3 km/hod a všichni koně dojeli závod v dobrém zdravotním stavu.
 
UAE NF uzavřela dohodu o plnění těchto dvanácti podmínek:
 
1. Snížit počet závodů na zbytek sezóny. Mezinárodní závody bude redukovat FEI, národní pak federace.
 
2. Omezit limitem počet startujících dvojic v národních i mezinárodních závodech do 150 km.
 
3. Tepová frekvence se musí pohybovat mezi 56 a 60 údery za minutu po každém kole závodů kategorie jedna hvězda, a v posledním kole CEI a CEN dvou a tříhvězdové kategorie.
 
4. Čas pro snížení tepové frekvence bude stanoven na 10 - 15 minut ve všech kolech jednohvězdové úrovně a v posledním kole dvou a tříhvězdové úrovně.
 
5. Doba odpočinku mezi koly bude posuzována a případně upravena veterinárním oficiálem
 
6. Závěrečných 2 – 5 km posledního kola bude postaveno a hlídáno tak, aby se tam nemohla pohybovat žádná auta doprovodného personálu a personál samotný.
 
7. V posledním kole bude povoleno chlazení pouze na speciálně stanovených místech každých 2 až 5 km. Nikde jinde se nebude moci doprovodný personál pohybovat.
 
8. Na všech závodech CEI3* a CEI4* budou koně ustájení společně v boxech hlídaných přes nocdle veterinárních pravidel FEI.
 
9. Oficiální televizní záznam je také oficiálním materiálem o dění během závodů. Může být trestáno i počínání proti pravidlům zachycené v TV záznamu.
 
10. Doprovodný personál bude přesně očíslován podle počtu na jednoho koně pro snadnou identifikaci. Jakmile bude kůň vyloučen ze soutěže, musí jeho doprovod okamžitě odevzdat čísla. Jen ti lidé, kteří budou řádně označeni, mohou koně doprovázet v soutěži.
 
11. Vždy se musí konat technická porada, tak aby všichni byli přesně informováni o pravidlech a dalších technických podmínkách. Účast bude povinná, neúčast se bude trestat vyloučením.
 
12. Všichni oficiálové na národních závodech musí být jmenováni UAE NF. 
 
Generální sekretář FEI Sabrina Ibánez řekla, že zdraví koní je vždy na prvním místě, a že je třeba změnit myšlení lidí, a to za pomoci vzdělávání, ale také sankcí a přísného vyžadování plnění pravidel.
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE