reklama 11B

FEI přijala návrh emirátů k situaci ve vytrvalosti

FEI přivítala návrhy federace Spojených arabských emirátů k situaci ve vytrvalosti. Byro FEI je projednalo 9. června, ale zároveň se jednohlasně shodlo, že potřebuje, aby jim UAE NF poskytla další informace dříve, než zváží její přijetí zpět do FEI
17.06.2015 16:13  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Ilustrační foto: Michaela Litovová

 

FEI Byro dočasně pozastavilo členství UAE NF letos v březnu, na základě vyšetřování, ze kterého vyplynulo, že v emirátech nejsou dodržovány základní zásady welfare a jsou opakovaně porušovány regule FEI.
 
Generální sekretář FEI Sabrina Zeender byla povřena úzkou spoluprácí s příslušnou komisí FEI a zpětnou vazbou k předsednictvu FEI, dříve než FEI zašle Spojeným arabským emirátům podrobnější požadavky k navrhovaným krokům ze strany UAE NF. Ty byly obsaženy v desetistránkovém dokumentu, který byl zaslán generálnímu sekretáři FEI v pátek 5. června.
 

Návrh UAE NF obsahuje tyto body:

- Založit ve vytrvalosti dozorčí komisi, která bude dohlížet na dodržování pravidel
- Zapojit Národního olympijského výboru a antidopingové komise
- Trénink a vzdělávání jezdců, trenérů, majitelů a oficiálů
- Možnost zákazu pro pořadatele porušující pravidla
- Zajistit soulad národních pravidel UAE NF s pravidly FEI
- Úzce spolupracovat s FEI, možnost přítomnosti FEI pozorovatele na národních závodech
- Spolupracovat s Equestrian Community Integrity Unit – ve věci duplovaných výsledků a počtu závodů konaných v UAE
 
UAE NF přijala fakt, že jakékoliv porušení podmínek natavených FEI povede případně k dalšímu obnovení suspendace a k odebrání pořadatelství mistrovství světa 2016, které bylo UAE přiděleno v prosinci 2014. UAE NF musí také předat podrobnosti k legislativě, která má zamezit obchodu se zakázanými látkami nebo jejich používání při vytrvaleckých závodech v UAE. Byro diskutovalo detailně o všech návrzích, než pověřilo generálního sekretáře a vedení FEI, aby dotáhli do konce dohodu s UAE. Byro nepochybuje o tom, že bude zaveden systém dodržování welfare a pravidel FEI a že jakmile bude toto vyřešeno, odhlasuje předsednictvo FEI vzetí UAE NF zpět mezi řádné členy.
 
„Souhlas UAE NF vítáme a vidíme jako velmi pozitivní, že UAE pracuje na řešení situace“, uvedl prezident FEI Ingmar de Vos. Dále uvedl, že pozastavení členství může být zrušeno jen tehdy, když UAE NF přijme jasný závazek dodržovat všechny regule. FEI bude požadovat od emirátů více na detailech, ale jejich návrhy vidí jako dobrý základ k tomu, aby se začalo pracovat na celém procesu
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE