reklama 11A

MS mladých koní ve vytrvalosti 2015 pro emiráty

MS mladých koní ve vytrvalosti se konalo 26. září ve Valeggio Sul Mincio. Ze 120 km dlouhého závodu mistrovství světa ve vytrvalosti pro mladé koně si zlato odvezla dvojice z UAE, stupně vítězů pak doplnili jezdci ze Španělska.
01.10.2015 08:18  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D


Medailový ceremoniál při MS mladých koní ve vytrvalosti. Foto: FEI / Alessandra Giorgio

Z vítězství se radoval Saif Ahmed Al Mozroui, stříbro si vybojoval Španěl Alex Luque Moral a jeho krajan Jordi Pons Serra získal zlato.

Šampionát pro sedmileté koně se konal poprvé při výročních závodech Italia Endurance Festival ve Valeggio Sul Mincio nedaleko Verony v roce 2013. Závod o čtyřech kolech vedl zvlněnou krajinou typickou pro okolí Verony, po břehu jezera Lago di Garda až do překrásného parku Giardino Sigurta.

Soutěž přilákala 73 dvojic z celé Evropy a také z UAE, Turecka a Kuvajtu. Soutěžící odstartovali v sobotu 26. září v 7 hodin ráno, když vyrazili na první 38 km dlouhou část trasy. Závod provázely velmi rychlé průběžné časy. V první etapě se vytvořila vedoucí skupina složená ze zástupců UAE, kromě Al Mozoruiho v byl Saif Salem Al Farasi (UAE) a také švédské jezdkyně Annelie Eriksson a Španěla Luque Morala.

Druhé kolo bylo o něco kratší, měřilo 33 km. Kůň Penelope del Ma jezdkyně Eriksson byl sice shledán zcela v pořádku pro další část soutěže, avšak jezdkyně odstoupila. Pomalejší čas Al Farasiho ho odsunul za Španěla Luque Morala, čerstvého mistra Evropy v soutěži družstev ze slovenského Šamorína, ovšem odstup byl pouze osm sekund.

V třetím kole zajel nejrychleji Al Mozouri a upevnil tak dvouminutové vedení. Poslední veterinární kontrola značně prosela startovní pole, 16 dvojic zde ztratilo své naděje.

Na druhé pozici odstartovali v těsném závěsu do závěrečné části Al Farasu a Moral, dělilo je jen 10 sekund, z další medaile, tentokrát stříbrné získané během dvou týdnů se radoval Španěl Moral. Třetí pak skončil jeho krajan Jordi Pons Serra.

Více najdete na webu FEI

Zdroj: www.fei.org
 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE