reklama 11B

FEI jednala s emiráty ve věci vytrvalosti

Při setkání mezi FEI a zástupci národní federace Spojených arabských emirátů (UAE), které se konalo v sídle FEI v Lausanne 26. května, byly diskutovány kroky, jež musí být učiněny, aby FEI mohla zvážit obnovení členství UAE NF.
27.05.2015 14:22  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

FEI Byro dočasně pozastavilo členství UAE NF v březnu letošního roku, poté co z šetření vyplynula významná porušení zásad welfare a závažné nedodržování pravidel FEI. Jednání bylo vedeno generálním sekretářem FEI Sabrinou Zeender. Jako zástupci FEI byli přítomni Brian Sheahan (šéf komise vytrvalosti), Manuel Bandeira del Mello (ředitel úseku vytrvalosti na FEI) a Mikael Rentsch (ředitel právního oddělení). Arabská delegace byla složena z generálního sekretáře UAE NF Taleba Daher Al Muhairi, jeho asistenta Faisala Ai Ali a šéfa vytrvalosti v emirátech Šejka Abdullazize
 
„Byl to velmi plodný mítink, během kterého jsme přesně informovali arabskou federaci, co je třeba udělat, aby FEI mohla zvážit jejich přijetí zpět“, řekla Sabrina Zeender. „Nyní jim dáme písemně vysvětlení všech kroků a požadavků, které je třeba splnit, včetně detailního časového plánu k jejich naplnění. Setkání, které, jak doufáme, bylo jen první z řady, následovalo jako reakce na zmítnutí odvolání UAE NF proti rozhodnutí FEI.“
Zástupci FEI objasnili delegaci, že pozastavení členství může zrušit jen Byro a že trvá, dokud Byro neschválí, že všechny požadavky byly splněny a ujistí se, že UAE respektuje a plní všechny regule k zachování zdraví a pohody koní.
 
Před setkáním přivítal president FEI Ingmar De Vos v jejich sídle také předsedu olympijského výboru Spojených arabských emirátů Mohammada Al Kamaliho. Ten doprovázel arabskou delegaci do Laussane. Ani Ingmar De Vos, ani Mohammad Ali Kamali se samotného jednání vě věci vytrvalosti neúčastnili.
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE