reklama 11B

Evropská špička pojede PN při CSIO5* La Baule

V La Baule ve Francii se konají od 12. do 15. května závody CSIO5*, které jsou zařazené do série Furusiyya Nations Cup první evropské divize. Protože úvodní kolo v Lumennu bylo zrušené, jedná se prakticky o zahajovací mítink pohárové superligy.
11.05.2016 09:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

V La Baule bude startovat také vítězná dvojice z finále Světového poháru 2015/2016 Steve Guerdat (SUI) a Carbinian. Foto: FEI / Dirk Caremans

Do La Baule míří evropská parkurová špička. Při závodech CSIO5* započítávaných do bodování Divize 1 seriálu Poháru národů budou startovat největší hvězdy, zejména v domácích barvách. Počínaje světovou jedničkou Simonem Delestrem, přes jeho týmové kolegy Kevina Stauta, Patrice Deleveau po Pénélope Leprevost. Není divu, že francouzské barvy budou hájit nejlepší z nejlepších, pro pořadatelskou zemi se jedná o bodované kolo.
 
Stejně tak je pohár v La Baule bodovaný pro Němce. Na jejich soupisce nechybí Daniel Deusser, Ludger Beeerbaum nebo Christian Ahlmann. Dalším z pěti týmů, kteří se budou snažit sebrat soupeřům co nejvíce bodů je Belgie, která vyhrála celou loňskou sérii v divizi a následně i celosvětové finále v Barceloně. Do Francie vysílají Jeroma Gueryho, Jose Verlooye, Gurdunt Patteet a Judy-Ann Melchior. Jenže je tu také Velká Británie, další celek, který v tomto kole boduje. A s ní také hvězdná jména Scott Brash, Ben Maher, Nick Skelton nebo Michael Whitaker. Pátým týmem, kterým bylo La Baule určeno jako započítávané do žebříčku je Nizozemí, za ně nastoupí mimo jiné Jur Vrieling nebo Will Greve.
 
Mezi jednotlivci či v družstvech, která Nations Cup sice jezdí, ale La Baule pro ně není klíčové, jsou také výborní jezdci: Bertram Allen (IRL), Steve Guerdat (SUI), Emanuele Gaudiano (ITA) či mimoevropské špičky Eric Lamaze (CAN), Doda de Miranda (BRA) nebo Abdelkebir Ouaddar (MAR).
 
Připomeňme si, že v Divizi 1 letos přibyl český tým. Ten přišel při zuršeném kole v Lummenu o bodovaný start. Pohár národů v La Baule Čechům přidělen nebyl, ti zamíří až začátkem června do švýcarského St. Gallen.
 
Kompletní soupisku najdete ZDE
 
Webové stránky závodů můžete navštívit POD TÍMTO ODKAZEM



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE