reklama 11D

Drezurní festival v Hartpury s českým zastoupením

Od 6. do 10 července se v britském Hartpury koná velký drezurní svátek. Tříhvězdové závody CDI pod názvem Hartpury Festival of Dressage poctí účastí mimo jiné hvězdná dvojice Dujardin a Valegro. Na startu malé rundy bude i jedna česká dvojice…
05.07.2016 12:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Zejména britská a irská drezurní reprezentace bude mít zastoupení při CDI3* v Hartpury. Pro jezdce Velké Británie to bude nejspíš jedna z posledních větších prověrek před OH v Riu. Na seznamu startujících nechybí hvězdná dvojice Charlotte Dujardin a Valegro, která dosáhla ve své kariéře mnoha titulů.
 
Dujardin s Valegrem odstartovala sérii triumfů v roce 2012 vítězstvím na olympiádě v Londýně. O rok později slavila titul mistrů Evropy v Herningu. V roce 2014 vyhrála finále Světového poháru v Lyonu a ve Francii slavila i další úspěch, první místo na světových jezdeckých hrách v Caen.
 
V roce 2015 znovu obhájila prvenství při finále SP a přidala zlato na ME v Cáchách. Dvojici však nebylo v posledních měsících vidět, Dujardin, která kralovala po dlouhou dobu žebříčku FEI, klesla na současnou 46. příčku. Necháme se tedy překvapit, jak si povede v Hartpury.
 
Česká republika bude mít při festivalu drezury v Británii také své želízko v ohni. V malé rundě bude startovat Kateřina Cox s koněm Ajorno. V rámci túry se představí v úlohách SG, IM-1 a IM-1 Freestyle.
 
Web pořadatele najdete ZDE



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE