reklama 11B

Francouz Ayache přijede obhajovat na CDI-W do Brna

Alexandre Ayache, který loni vyhrál při CDI v Brně nejtěžší drezurní úlohu Grand Prix Freestyle započítávanou do Světového poháru FEI se po roce vrací do Čech. Známe jeho konkurenty i účastníky dalších túr ročníku 2016. Podrobnosti přinášíme níže…
10.06.2016 10:34  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Alexandre Ayache bude v Brně obhajovat loňskou výhru v CDI-W. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz / Stanislav Pitela
 

Mezinárodní drezurní závody CDI v Brně Panské líše patří k těm, které mají v našem kalendáři nejdelší tradici. Výjimečné jsou navíc tím, že soutěže kategorie CDI-W jsou Mezinárodní jezdeckou federací FEI započítávané do série Reem Acra World Cup neboli Světového poháru. Letošní ročník CDI proběhne v termínu 17. – 19. června, a Brno se může těšit na zajímavou sestavu jezdců.
 
V první řadě musíme zmínit francouzského jezdce Alexandra Ayache, který loni vyhrál hlavní soutěž Grand Prix Freestyle. Letos přijíždí do Brna s jiným svěřencem, sedlat bude valacha Axela. Přihlášená je také Ayachova životní partnerka Estonka Grete Püvi, která s Talentem nastoupí také do CDI-W.
 
Březnový úspěch v podobě druhého místa na CDI3* v Grand Prix kür v Lieru na svém kontě Finka Terhi Stegars. Navíc se může pochlubit i třetím místem ve volné Grand Prix při vánočním CDI5* v Mechelenu, kde závodí absolutní světová špička.
 
S maďarskou ekipou se do Čech vrátí po letech Robert Ács a tradičně silnými konkurenty budou ruští a ukrajinští účastníci. Z Ruska přijede Elena Sidneva, za Ukrajinu nastoupí Maksim Kovshov a Svetlana Kiseliova. Česká republika bude mít želízko v ohni v podobě Fabrizia Sigismondiho, který přiveze svou stájovou jedničku Trevise.
 
Mnoho z jezdců, kteří pojedou nejvyšší túru CDI-W koně nahlášené i do CDI3*. Mezi nimi i Alexandre Ayache a Fabrizio Sigismondi. Celkem bude do tříhvězdových úloh nastupovat pětatřicet soutěžících z jedenácti zemí. Z České republiky to budou Adéla Neumannová, Fabrizio Sigismondi, Pavla Rubíčková a Hana Vášáryová.
 
Devět federací vyslalo do Brna juniory, aby změřili síly v CDIJ. Českou republiku budou reprezentovat Alexandra Hanáčková a Aneta Havlíčková. Připravena je také túra pro pony CDIP. Do je nahlášeno osmnáct sportovců včetně českých jezdkyň Julie Sekaninové a Julie Páskové.
 
Přehledy startujících najdete v záznamu závodů – viz. odkaz níže



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE