reklama 11D

Video reportáž z tiskové konference ke GC PlayOffs

ikonka

V prosinci se v O2 areně v Praze odehraje mítink Global Champions Prague PlayOffs. K příležitosti příprav této velkolepé akce se v zázemí arény konala tisková konference za přítomnosti všech jezdců Prague Lions. EquiTV pro vás připravila reportáž.
23.03.2018 16:50  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

REPORTÁŽ Z TISKOVÉ KONFERENCE SLEDUJTE TADY

V prostorách pražské O2 areny se uskutečnila tisková konference k příležitosti příprav největší jezdecké události v historii České republiky. – Akce, která nemá ve světě obdobu jak z hlediska unikátního konceptu, tak vzhledem k rekordní výši finanční dotace.

Jedná se o galashow světového parkuru – Global Champions Prague PlayOffs, nejlépe dotovaný závod ve světe klasického jezdectví, který bude hostit ve dnech 13. až 16. prosince právě O2 arena v Praze. Tímto mítinkem vyvrcholí prestižní série, jež zahrnuje soutěž jednotlivců pod názvem Longines Global Champions Tour a soutěž týmů známou jako Global Champions League.
Do finále týmové Global Champions League postoupí šestnáct nejlepších celků sezony. Pátý až šestnáctý tým v pořadí absolvuje nejprve čtvrtfinále, které je naplánováno na první den mítinku, tedy čtvrtek 13. prosince. O den později přijde na řadu semifinále, kam se probojuje osm týmů ze čtvrtfinále a ty doplní nejlepší čtyři celky z celoročního bodování. Sobota nabídne odpočinek od ligového klání, na programu bude individuální Super Grand Prix, určená pro vítěze jednotlivých Velkých cen v rámci předešlých šestnácti mítinků Longines Global Champions Tour. Ligová série vyvrcholí při finále v neděli 16. prosince. Do ní se z vyřazovacích bojů dostane už jen šest družstev. 

Na zmiňovanou tiskovou konferenci, která přilákala na čtyři desítky novinářů z nejvýznamnějších českých celostátních médií, dorazili také členové nového družstva Prague Lions sestaveného právě pro zmíněné ligové klání. Českou republiku v tomto týmu, který v loňském roce působil v seriálu pod názvem Berlin Lions, zastupuje nejzkušenější jezdec reprezentace Aleš Opatrný. Ten je nositelem titulu mistra Evropy v kategorii mladých jezdců a mnohonásobným mistrem České republiky. Úspěchů z mezinárodních kolbišť má nepočítaně. V krátkém rozhovoru jsme se jej zeptali, jak významná je pro něj změna, že bude v rámci Global Champions League startovat v týmu, který je již i svým názvem spojen s hlavním městem České republiky. V loňském roce tým Berlínských lvů skončil celkově šestnáctý, a tak jsme se nemohli nezeptat na letošní ambice lvů z Prahy… 

Dalším českým želízkem v ohni je Anna Kellnerová, která přes svůj mladý věk už startuje v národní reprezentaci a v sezoně 2017 rovněž v rámci Global Champions pronikla mezi absolutní světovou elitu. Jak sama prozradila, prosadit se mezi touto světovou špičkou nebylo vůbec jednoduché… Momentálně nejlepším jezdcem Pražských lvů je podle pozice na žebříčku Mezinárodní jezdecké federace Belgičan Niels Burynseels. Pro družstvo je tento novopečený vítěz Grand Slamu obrovskou posilou. A právě srovnání Grandslamové soutěže s Prague PlayOffs se doslova nabízelo při rozhovoru s ním… Z původní sestavy Berlin Lions přešel pod vlajku Prahy dvojnásobný medailista z olympijských her v Londýně Gerco Schröder z Nizozemí. Pátým členem je německý matador Holger Wulschner, který má na kontě více než patnáct set startů na mezinárodních závodech kategorie CSI a nepočítaně předních příček ve Velkých cenách.

Vstupenky je možné zakoupit od 26. března v síti Ticketportal a jejich cena bude začínat na necelých 500 korunách. 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE