reklama 11C

Cross pro MČR v Pardubicích navrhl Marcin Konarski

Ve čtvrtek 20. července odstartovalo v Pardubicích na dostihovém závodišti mistrovství České republiky ve všestrannosti. Trať pro národní vrchol sezony navrhl stavitel FEI Marcin Konarski (POL), který je kvalifikován pro mezinárodní úroveň 3*-4*.
20.07.2017 14:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Pečlivé přípravy předcházely spuštění závodního kolotoče v rámci mistrovství ve všestrannosti ve všech kategoriích, včetně soutěže týmů. To se koná v Pardubicích od 20. do 23. Července. K uspořádání této velkolepé akce byl po velmi vydařeném loňském ročníku osloven zkušený pořadatel – Dostihový spolek a.s. Pardubice, k přípravě crossových tratí osvědčené duo stavitelů – mezinárodní stavitel pan Marcin Konarski z Polska a Václav Žižka.
 
Příprava terénních tratí je velmi náročná záležitost, stavitelé se věnovali plánování crossů již od jara. V rámci návštěv pana Konarského měli i tuzemští stavitelé možnost zúčastnit se a aktivně se zapojit do vlastní stavby crossu. Sledovat práci pana Konarského je velmi poučné, pro budoucnost české všestrannosti je dobře se rozvíjející spolupráce obrovskou výhodou. Je dobré se vždy učit od těch nejlepších a tím bezesporu pan Konarski jako stavitel crossů je! I dle jeho slov se mu letos v Pardubicích pracovalo ještě lépe než loni, velmi si pochvaloval spolupráci s Vaškem Žižkou, velmi si jeho práce váží. Vašek Žižka se účastní i stavby tratí přímo ve Strzegomi, letos byl pozván ke stavbě tratí v rámci přípravy ME .
 
Přítomnosti pana Konarského v Pardubicích využila komise všestrannosti k proškolení českých stavitelů, technických delegátů a rozhodčích všestrannosti. Ve spolupráci s VčO ČJF bylo uspořádáno 6. 7. školení na nově připravovaných tratích, školení se zúčastnilo cca 40 zájemců a všemi zúčastněnými bylo velmi kladně hodnoceno. A to je přesně to, co nyní potřebujeme. V soutěžích všestrannosti startuje neustále se zvyšující počet jezdců, je třeba umět pro ně stavět bezpečné tratě v moderním pojetí s odpovídající technickou náročností.
 
Pan Marcin Konarski připravil celkem 7 velmi zajímavých a nápaditých tratí. Tratě byly přebírány sborem rozhodčích den před zahájením vlastního mistrovsví, byly pečlivě prodiskutovány jednotlivé pasáže tratí, varianty nájezdů a možnosti překonávání překážek. Květinová výzdoba tratí proběhne ve čtvrtek a od pátku budou tratě připraveny k prohlídkám pro jezdce.
 
Pardubické závodiště svoji polohou, vybavením, zázemím a nekonečnými možnostmi ve variabilitě tratí přímo vybízí k pořádání větších akcí než tuzemský šampionát. Tak, jak tomu bylo v minulých letech. I tato myšlenka už je rozvíjena s vedením závodiště. Všichni příznivci všestrannosti se tedy mohou těšit!
 
Nejatraktivnější zkouška soutěží všestrannosti, tedy cross, bude odstartován v sobotu od 8 hodin. Zveme tímto všechny příznivce jezdeckého sportu k návštěvě závodiště. Budete mít neopakovatelnou příležitost přímo si projít mistrovské trati na závodišti a sledovat výkony nejlepších českých jezdců z těsné blízkosti.
 
Zdroj: TZ komise všestrannosti



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }