reklama 11D

Podobu pardubickým krosům vdechli i řezbáři

Více než sto skoků čeká v dráze Velké pardubické na účastníky Mistrovství ČR ve všestrannosti, které se pojede ve dnech 20. - 23. července. Některé jsou koním a jezdcům známé třeba z minulého roku, třicítka skoků ale září úplnou novotou...
18.07.2017 13:52  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto: DS Pardubice

Tiskovou zprávu Dostihového spolku o nových skocích, které čekají v Parubicích účastníky MČR ve všestrannosti čtěte níže:

Více než sto skoků čeká v dráze Velké pardubické na účastníky Mistrovství ČR ve všestrannosti. Některé jsou koním a jezdcům známé třeba z minulého roku, třicítka skoků ale září úplnou novotou. Jedno ale mají společné, na prvním místě je bezpečnost. Ovšem s designem si stavitelé také pohráli a ke spolupráci přizvali dokonce i umělecké řezbáře. 
 
V rámci Mistrovství ČR ve všestrannosti se na jednom místě a v jeden čas sejdou všechny kategorie a stupně obtížnosti od dětí až po seniory. To s sebou nese nutnost připravit hned několik variant tratí. S tímto „oříškem“ si stejně jako vloni musel poradit mezinárodně uznávaný polský stavitel Marcin Konarski se svým asistentem Václavem Žižkou. 
 
„Naším cílem bylo krosy pozvednout trochu výš – aby to už nebyly jen překážky, ale aby to bylo také pohledné a divácky atraktivní. Proto jsem ke spolupráci přizval řezbáře z Jaroměře, Hořic, Mladé Boleslavi a Holic a k některým ze skoků tak přibyly nádherné dřevěné sochy,“ říká Václav Žižka s tím, že pro něj byl největší výzvou prostor zdejšího Náměstí. Na pohled je to „pouze“ kombinace dřevěných klád a domečků, ale s přidáním soch koňských hlav, barevnými kombinacemi a květinami je výsledek povedený. V jednotlivých krosových tratích samozřejmě nebudou chybět ani atraktivní vodní překážky či přírodní skoky, které k pardubickému závodišti patří.  Už v loňském roce stavitel Marcin Konarski prohlásil, že dostihová dráha dává spoustu možností jak postavit zajímavou trať. Sám dráhu zná ještě z dob, kdy sám byl aktivním účastníkem závodů všestrannosti. „Spolupráce s Marcinem, to je koncert. Vloni jsme se poznali, víme co od sebe čekat a jak přemýšlíme. Jsme přátelé a Marcin mě pozval i ke stavění krosů na Mistrovství Evropy ve Strzegomi. To byla velká zkušenost,“ přiznává Václav Žižka. 
 
Mistrovství ČR ve všestrannosti se na pardubickém závodišti koná ve dnech 20. – 23. července 2017. Po čtvrtečních a pátečních drezurách jsou na programu sobotní krosy a v neděli vše vyvrcholí parkury a samozřejmě dekorováním šampionů. 
 
Soutěže začínají každý den v 9:00 hodin, vstupné pro diváky je zdarma. 

 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }