reklama 11A

Český pohár v jízdě spřežení 2013 zná své vítěze

V roce 2013 se během 10 závodů ve spřežení uskutečnil také Český pohár v jízdě spřežení. Jezdci mohli bodovat v tradičních kategoriích čtyřspřeží, dvojspřeží, dvojspřeží pony a jednospřeží. Přinášíme vám konečné výsledky...
31.10.2013 11:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V nejobsazenější kategorii jednospřeží získal první místo Jan Exnar. Foto Josef Malinovský

Závody se uskutečnily v Kladrubech nad Labem (CAI-A), Semicích (CAN-A), Polici nad Metují (CAI-B, MČR), Mikulově (CAN-A), Heřmanově Městci (CAN-A), Pardubicích (CAN-A), Nebanicích (CAI-A), Humpolci (CAN-A) a Bolehošti-Lipinách (CAN-A). Zdaleka ne všude však byly vypsány všechny kategorie, na což doplatili jezdci čtyřspřeží. Jim se pro rok 2013 pohár nepočítá. Nebyla totiž splněna podmínka minimálně tří závodů během roku

 
V jednospřeží bodovalo 33 jezdců a pro vítězství si dojel Jan Exnar (83 bodů). Ten mě stejně jako druhý umístěný Jaroslav Petřek (76 bodů) větší náskok na své soupeře. Pro třetí příčku si se ziskem 65 bodů dojel Alexander Soukup. 
 
Výsledky v dvojspřeží byly více vyrovnané a rozdíly na předních místech byly maximálně 4 bodové. Prvenství získal se šesti starty Ladislav Jirgala před Josefem Hroudou a Erikem Zuvačem. 
 
Mgr. Monika Pospíšilová si naopak s přehledem dojela pro vítězství v dvojspřeží pony. Ze sedmi startů pouze jednou nedosáhla na nejvíce bodů za vítězství. Jinak ve všech svých startech dominovala, včetně toho mistrovského. Druhý skončil Tomáš Palán a nejlepší trojici uzavřel Jiří Votoupal. 
 
Kompletní výsledky naleznete ZDE



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE