reklama 11A

Jednadvacáté mezinárodní spřežení CAI v Nebanicích

V Nebanicích se ve dnech 11. – 14. července 2013 konají mezinárodní závody spřežení CAI-A v kategoriích jednospřeží, dvojspřeží, čtyřspřeží a pony soutěží párů a týmů. Jedná se již o 21. ročník, do kterého jsou přihlášeni vozatajové z 15 států světa.
09.07.2013 10:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Martin Gössl se svým dvojspřežím. Foto Josef Malinovský
 
Nejvíce zástupců bude mít Česká republika v soutěži dvojspřeží. V budou hájit naše barvy Erik Zuvač, Josef Drábek, Jaroslav Kohout, Martin Gössl, Jiří Nesvačil junior, Radek Nesvačil, Ladislav Jirgala a Josef Hrouda. Ten se představí v závodě hned dvakrát. Proti reprezentantům z osmi zemí jsou naši v početní přesile, druhou nejsilnější ekipou je v této kategorii Polsko.
 
Šestice Čechů se chystá na start jednospřeží, která je vůbec nejhojněji zastoupena, co se počtu národů týče. Silný tým přiváží Německo ve složení devíti reprezentantů. Za Českou republiku nastoupí do boje o nejlepší příčky Pavel Plch, Libor Kurka, Ota Beneš, Jan Exnar, Alena Brixová a MVDr. Jadrníček. Jediného českého zástupce budeme mít ve čtyřspřeží. Se svými koňmi se soutěže zúčastní Jiří Nesvačil starší. 
 
Již ve středu 10. července se koná prezentace a veterinární přejímka koní. Od čtvrtka přijdou na řadu drezurní zkoušky tzv. „singlů“ velkých koní a dvojspřeží pony. Zbylé tři kategorie, tedy dvojspřeží a čtyřspřeží koní a pony, se uskuteční během pátečního dne. V sobotu budou všechny kategorie bojovat v druhé části soutěže – tj. v maratonu s atraktivními terénními překážkami. Chybět nebude ani kulturní program, který bude doplňovat sportovní soutěže již od čtvrtka. 
 
V neděli pak soutěž vyvrcholí parkurem, začínat se bude v 10 hodin. Nutno doplnit, že Nebanice jsou devátou zastávkou letošního Světového poháru čtyřspřeží, a tak vozatajům se čtyřčlennými týmy koní půjde nejen o kvalitní umístění, ale i o body do žebříčku, jež by jim zajistily účast mezi TOP 10 ve finálových soutěžích. 
 
Během víkendu se příchozí mohou těšit na doprovodný program, který je přichystám pro děti i dospělé. Ten zahrnuje např. jízdy na koních a v kočáře i další atrakce. Vstupné je zcela zdarma! Zájemci o vícedenní diváckou účast mohou navíc využít bezplatné příležitosti kempování ve vymezené části areálu závodiště. Závody CAI-A v Nebanicích jsou realizovány za finanční podpory Ministerstva zemědělství ČR, města Cheb a Karlovarského kraje.  Podrobnosti o programu najdete na www.nebanice.com.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }