reklama 11A

ČJF bude po vzoru FEI organizovat Sport Fórum

V zápise ze zasedání Rady České jezdecké federace se můžeme dočíst, že členové Rady odsouhlasili konání takzvaného Fóra ČJF. Akci podobného typu organizuje už několik let Mezinárodní jezdecká federace v Lausanne. O co se přesněji jedná…?
13.04.2016 14:40  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz
 
Pořádání Sport Fóra respektive Fóra ČJF navrhl jeden z členů Rady ing. Radovan Šalek na jejím jednání 22. března, a ostatní členové tuto myšlenku podpořili. První národní Fórum ČJF by se mělo uskutečnit 4. května v Pardubicích.
 
Právě Radovan Šalek by se měl ujmout role moderátora, a hlavní linkou setkání bude vzdělávání, konkrétně francouzský systém Gallops. 
 
Sport Fórum, tak, jak jej známe, když se koná pod křídly Mezinárodní jezdecké federace FEI, je setkání zástupců jezdeckých federací, médií, FEI a dalších organizací napříč kontinenty i disciplínami a už několik let je velmi užitečným nástrojem, jak vyslechnout a zvážit názory a podněty delegátů z různých koutů světa. Velmi tak pomáhá FEI rozhodovat se o jednotlivých krocích a změnách, a národním federacím dává prostor vyjádřit se k důležitým tématům. 
 
Nejfrekventovanějšími tématy na FEI Sport Fóru jsou pravidla jezdeckého sportu, kvalifikační podmínky a formáty šampionátů, veterinární záležitosti či vzdělávání.
 
Velmi dobře je možné takovou akci aplikovat na národní úroveň, kdy se zástupci oblastí, disciplín, jezdci i řadoví hobby členové mohou setkat v jednom termínu a místě a diskutovat o důležitých podnětech pro ČJF zejména v oblasti vzdělávání a sportu. 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE