reklama 11B

CICO3* v Cáchách zcela ovládli domácí jezdci

Rámcovou soutěž družstev CICO3*, která se konala 13. – 14. srpna při mistrovství Evropy v Cáchách ovládli Němci. Přestože se nejednalo o mistrovskou soutěž, na start se postavily snad všechny hvězdy světové všestrannosti.
15.08.2015 16:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Ingrid Klimke byla nejúspěšnější jezdkyní CICO3* Cáchy. Ilustrační foto: FEI

Ve startovní listině nechyběli Michael Jung, Ingrid Klimke, Tim a Jonelle Price, Mark Todd nebo Andrew Hoy
 
Domácí jezdci obsadili nejen první příčku v hodnocení družstev, ale i z pohledu výsledků jednotlivců byli velmi úspěšní. První tři místa individuální výsledkové listiny totiž patří také německým dvojicím. Největší podíl na jejich triumfu zejména jedna jezdkyně: Ingrid Klimke, která dokázala s dvěma svými svěřenci obsadit první i druhé místo. Do týmů se počítal její výsledek s Horseware Hale Bob, s kterým byla celkově druhá. Vyhrála s FRH Escada JS s výsledkem 32,10 v součtu všech třech částí, což je špičkový výkon. Třetí místo brala také Němka a členka národního týmu Sandra Auffahrt s Opgun Louvo. Kromě bodů z drezury inkasovala pouze 4 body za chybu na parkuru, cross překonala bez zaváhání a v čase. Na čtvrtou příčku se dokázal vtěsnat mezi domácí jezdce Novozélanďan Tim Price na Wesko. Pátý pak dojel Michael Jung s Fischer Takinou (GER). 
 
V soutěži družstev všestrannosti se také nejhorší výsledek škrtá, u vítězného týmu to byl výsledek Dirka Schradeho s Hop and Skip. Za Německem skončil tým Nového Zélandu a třetí dojeli jezdci Spojených států amerických. 
 
Samotný evropský šampionát všestrannosti seniorů proběhne v britském Blair Castle 10. – 13. září. CICO v Cáchách bylo doplňkem k pěti mistrovským disciplínám.
 
Podrobné výsledky soutěže družstev najdete ZDE
 
Více k mistrovství Evropy můžete najít na www.aachen2015.de



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE