reklama 11A

CDI-W v Göteborgu s účastí Isabell Werth

ikonka

Letošní předposlední kolo Světového poháru v drezuře se uskuteční ve dnech 21. – 25. února ve švédském Göteborgu. Závody nesoucí název Göteborg Horse Show jsou velice oblíbené, o čemž svědčí i seznam startujících. Chybět nebude světová jednička…
19.02.2018 21:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V rámci soutěží CDI-W by se mělo představit celkem 15 jezdců ze sedmi evropských zemí. Chybět nebudou samozřejmě domácí, kteří mají nejpočetnější ekipu. Mezi švédskými reprezentanty lze zmínit Patrika Kittela, který se dlouhodobě drží na předních místech ve FEI žebříčku. Aktuálně mu po započtení lednových výsledků patří osmá příčka.

O tom, že bude zajištěno kvalitní sportovní klání, by neměl být pochyb. Tyto závody si totiž nenechá ujít ani německá jezdkyně a zároveň světová jednička, Isabell Werth. Nahlášena je s koněm Emilio 107. Společně s ní bude Německo reprezentovat ještě Jessica von Bredow-Werndl, která bude sedlat koně Unee BB.

Dva zástupce bude mít ještě Nizozemí. Z dalších zemí, kterými jsou Rakousko, Dánsko, Francie a Velká Británie, se do Göteborgu vydává vždy jeden reprezentant.

Na jezdce bude prví kvalifikační soutěž při CDI-W čekat během čtvrtečního dne. Soutěž FE World Cup Grand Prix bude zároveň sloužit jako kvalifikace do pátečního vrcholu. Tím bude soutěž FEI World Cup Kür.  

Jezdci závodící v rámci západoevropské ligy tak mají v Göteborgu předposlední šanci získat dostatek bodů, aby se jim podařilo postoupit do finále. Po tomto kole se uskuteční již jen kvalifikace v s-Hertogenbosch.

Na stránky pořadatele se dostanete ZDE. Startovní a výsledkové listiny budou TADY.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE