reklama 11B

Třikrát Isabell Werth ve světové drezurní TOP10

ikonka

Hned s třemi koňmi se začátkem nového roku drží německá jezdkyně Isabell Werth v nejlepší desítce světového žebříčku drezurních dvojic. S klisnou Weihegold OLD je na nejvyšší příčce už řadu měsíců. Pavla Rubíčková si od posledního období polepšila.
04.01.2018 09:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Isabell Werth s Emiliem. Foto: FEI / Christophe Taniere
 
Mezinárodní jezdecká federace FEI vydala aktualizovaný žebříček drezurních dvojic s platností k 31. prosinci 2017. Jako světové jednička vstoupila do roku 2018 Němka Isabell Werth, která s Weihegold tvoří nejlepší dvojici již řadu měsíců. 
 
Navíc s dalšími koňmi Emiliem a Donem Johnsonem FRH je na pozici číslo 3 respektive 6. V TOP10 je tak hned třikrát.
 
Na špičce jsou také její krajané Sönke Rothenberger (Cosmo), Dorothee Schneider (Sammy Davis jr.) a Helen Langehanenberg (Damsey FRH). Rothenberger je druhý, Schneider sedmá a Langehanenberg devátá.
 
Do TOP10 pronikli také švédští reprezentanti Patrik Kittel (Deja), který poskočil z dvanáctého na osmé místo a Therese Nilshagen, jež se s Dante Weltinem posunula z pozice číslo 14 na desátou příčku.
 
Beze změn zůstalo čtvrté a páté místo, kde jsou Američanka Laura Graves (Verdades) a Dánka Catherine Dufour (Atterupgaards Cassidy).
Nejlépe z Čechů si stojí Pavla Rubíčková s koněm Xangai, která si oproti poslední aktualizaci polepšila o devět míst a je momentálně na příčce 240.
 

Žebříček najdete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE