reklama 11C

Brazilec Muylaert překvapivým vítězem GP La Baule

V neděli 14. května uzavřela soutěž Grand Prix s překážkami do 160 cm závody CSIO5* v La Baule. První vrchol se odehrál už o dva dny dříve, a to Pohár národů, který vyhrála domácí Francie. V GP však překvapila brazilská dvojice…
15.05.2017 09:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Ve dnech 11. – 14. května probíhaly v La Baule (FRA) závody CSIO5*. Soutěž Poháru národů, která se při nich jela, se počítala do bodování nejsilnější evropské Divize 1. Maximum bodů do žebříčku si v ní připsali Francouzi. 
 
Druhým vrcholem závodů byla nedělní Grand Prix s překážkami do 160 cm. Ta přinesla překvapení. V nesmírně silné konkurenci totiž po rozeskakování zvítězil brazilský jezdec Pedro Junqueira Muylaert s koněm Prince Royal Z MFS. 
 
Základní parkur z dílny Frederica Cottiera překonalo bez chyb osm dvojic. V rozhodující jízdě pak nezaváhala čtveřice startujících. Švéd Henrik von Eckermann s Cantinerem dojel v čase 46,59 čtvrtý. Na třetím místě skončil o tři desetiny sekundy rychlejší Maikel van der Vleuten (NED) na VDL Groep Arera C a druhé místo vybojoval domácí Patrice Delaveau s Aquilou HDC. 
 
Překvapením byl výše jmenovaný Brazilec, který je na žebříčku FEI mezi skokany v páté stovce. Junqueira Muylaert překonal rozeskakování bez chyb a v nejlepším čase 45,39 sekund. 
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE