reklama 11B

Blíží se vozatajské mistrovství ČR v Semicích

ikonka

Již ve čtvrtek 19. července startuje mistrovství České republiky v soutěžích spřežení. Hostí jej středočeské Semice a potrvá do 22. července. O tituly se pojede ve čtyřech kategoriích. Na startu se objeví obhájci zlata z roku 2017!
18.07.2018 15:59  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Dvojspřeží pony, jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží – to jsou čtyři tradiční kategorii, v kterých se v národních soutěžích závodí. A tyto čtyři kategorie mají svůj republikový šampionát, jenž hostí Semice.
 
Program začne drezurními úlohami dvojspřeží pony. Ty se pojedou ve čtvrtek, v pátek čeká drezura ostatní účastníky s velkými koňmi. Sobota je vyhrazena maratonu a v neděli se o medailistech rozhodne na vozatajském parkuru. 
 
Kromě loňského vítěze v singlech nebude na startu letos chybět ani jeden z obhájců zlata z roku 2017. V kategorii pony párů to je Michal Kořínek, kterému budou tentokrát konkurovat třeba Erik Zuvač, Vít Vlašic, Milan Kořínek nebo Monika Pospíšilová. 
 
Mezi jedničkami se představí bronzový Libor Kurka. Dále se mohou příznivci vozatajského sportu těšit na silnou sestavu s Markétou Sedlinskou, Ladislavem Jirgalou, Alenou Brixovou, Pavlem Drbohlavem nebo Jiřím Zieglerem.
 
V dvojspřeží bude titul obhajovat Josef Drábek, dorazí také loni stříbrný Václav Coufalík. Představí se také Jan Nesvačil, Zdeněk Jirásek nebo Jaroslav Juráň st. 
 
Také v královské kategorii čtyřspřeží se vrací na šampionát loňský mistr republiky, kterým je Jaroslav Juráň ml., závodit bude i loni druhý Jiří Nesvačil st. Nastoupí i Radek Nesvačil nebo Petr Vlašic.
 
Startovní listiny a později také výsledky najdete v záznamu závodů níže a rovněž v JIS ČJF



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE