reklama 11D

Tituly z mistrovství ČR spřežení 2017 jsou rozdány

Česká jezdecká federace má nové mistry České republiky ve spřežení za rok 2017. Stali se jimi Jaroslav Juráň jun. (A4), Josef Drábek (A2), Jaroslav Petřek (A1) a Michal Kořínek (A2P). Všichni čtyři ve svých kategoriích vedli již po sobotním maratonu…
17.09.2017 17:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Pouze dva z nich ovšem vyhráli i třetí část mistrovské soutěže. Jaroslav Juráň junior si sice připsal 3 trestné body za jeden shozený míček na parkuru, ale jednu chybu udělal i Jiří Nesvačil senior. Ten nakonec skončil druhý před Jaroslavem Jandlem. 
 
Juráň vyhrál všechny tři dílčí části závodu, stejně jako v kategorii dvojspřeží pony Michal Kořínek. Ten se navíc blýskl čistým parkurem. Stříbro vybojoval Erik Zuvač, třetí skončil Tomáš Jelínek a až čtvrtá Monika Pospíšilová, které nevyšel sobotní maraton. V drezuře a parkuru přitom byla druhý nejlepší.
 
Mezi singly Jaroslav Petřek vyhrál drezuru i maraton, v parkuru byl druhý za Jiřím Konířem. Ten byl druhý v maratonu, ale kvůli nevydařené drezuře se musel spokojit s první nemedailovou pozici. Z bronzové medaile se radoval Libor Kurka, ze stříbra Jan Exnar.
 
Ve dvojspřeží nechybělo mnoho, aby Josef Drábek v úplném závěru ztratil vedení. Vyhrál v pátek i v sobotu, ale na parkuru chyboval, a ještě lehce překročil čas. Druhý Václav Coufalík i díky nejlepší jízdě mezi kužely stáhl ztrátu na půl bodu. Třetím medailistou je Josef Hrouda. 
 
Kompletní výsledky najdete v příslušném záznamu závodů – viz odkaz níže…



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE