reklama 11A

Allen vítězem čtvrteční stopadesátky v Dauhá

Ve čtvrtek odstartovaly na stadionu Al Shaqab v Dauhá (QAT) mezinárodní závody CSI5* se zastoupením nejlepších jezdců světa. Po odpoledním zahajovacím skákání přišel na řadu parkur s překážkami do 150 cm, který vyhrál Bertram Allen.
02.03.2017 18:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Betram Allen sedlá klisnu Molly Malone V už šestou sezonu. Foto: archiv Jezdci.cz

Závody nejvyšší kategorie CSI5* odstartovaly v Dauhá na stadionu Al Shaqab ve čtvrtek 2. března. O zahajovacím skákání, které vyhrál Abdelkebir Ouaddar s koněm Cordano Sitte Z, jsme již informovali.
 
Druhou čtvrteční soutěží byla klasická stopadesátka na čas. Na startovní listině figurovalo celkem jednačtyřicet dvojic, a bez chyb překonalo kurz stavitele Franka Rothenbergera čtrnáct z nich. 
 
Nejrychlejší byl irský jezdec Bertram Allen v sedle klisny Molly Malone V, který projel cílem v čase 57,70 sekund. Tři desetiny sekundy na něj ztrácel Francouz Roger-Yves Bost na Qoud Coeur de La Loge. Třetí příčku obsadil Pius Schwizer (SUI) s Balou Rubin R, který se za druhého Francouze zařadil se ztrátou pouhých dvou setin sekundy.
 
Program CSI5* pokračuje v pátek dvěma soutěžemi, s překážkami do 150 respektive 155 cm. V pátek také začíná drezurní mítink CDI5*, který je stejně jako parkury obsazen jezdeckou špičkou.
 

Výsledky z Dauhá jsou ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE