reklama 11D

Ahlmann nadále ve vedení skokového žebříčku FEI

K poslednímu září vydala Mezinárodní jezdecká federace FEI stav celosvětového žebříčku parkurových jezdců Longines Ranking. V čele je nadále Němec Christian Ahlmann, nejlépe z Čechů si stojí Aleš Opatrný na 102. příčce.
06.10.2016 13:59  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Christian Ahlmann vede žebříček FEI. Foto: GCT / Stefano Grasso

Německý jezdec Christian Ahlmann je i po 30. září, kdy došlo k dalšímu součtu bodování skokového žebříčku FEI, v jeho čele. Na druhém místě je Simon Delestre (FRA) před třetím Kentem Farringotnem (USA). 
 
Německo, Francie a USA jsou také země, které se nejčastěji objevují v TOP10. Za Němce je mezi desítkou nejlepších jezdců světa ještě Daniel Deusser na šestém místě a Marcus Ehning na devátém místě
 
Francie rovněž tři jména v elitní skupince, vedle Delestra jsou tam sedmá Pénélope Leprevost a osmý Kevin Staut. USA reprezentuje Mclain Ward na čtvrté příčce. Tyto jezdce doplňují ještě Kanaďan Eric Lamaze, který je pátý, a desátý Scott Brash (GBR).
 
Nejlépe postaveným jezdcem z České republiky je dlouhodobě Aleš Opatrný. Oproti bodování k poslednímu srpnu si polepšil o devět příček a je na stodruhém místě.
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE