reklama 11B

Wroblewského gala ve Wroclawi. Her Him vyhrál i Crystal Cup

ikonka

Manželé Ivana Porkátová a Greg Wroblewski byli hlavními postavami nedělního mítinku ve Wroclawi, když se postarali o tři ze čtyř českých vítězství a dominovali v Crystal Cupu (5500 m, 172 000 zl.) prostřednictvím Her Hima s Niklasem Lovénem.
23.10.2023 10:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Osmiletý valach běhající v rodinných barvách završil skvělý podzim. Již začátkem září ovládl na závodišti Partynice Wielkou Wroclawskou a před měsícem přidal čtvrtou příčku v Gran Premio Merano.

V neděli mu Niklas Lovén nabídl klasický průběh na pozici v poli a s blížící se finální fází dostihu se posouval blíže podstatnému dění. Do cílové roviny vbíhal svěřenec Ivany Porkátové na třetí čtvrté pozici a podél bariéry načasoval svůj velký závěr.

V cíli byl o krk první před Molly Powerem, dalších 3/4 délky ztrácel Gap Pierji. Účastníci Velké pardubické Royal Gino a Imphal dokončili na pátém a sedmém místě. Her Him zvítězil po deváté z 27 překážkových startů, sumou dotací se přehoupl přes 2,3 milionu korun.

 

Čtěte také: Příští rok bude ještě lepší. Magic Merlin kouzlil i před prezidentem

 

Greg Wroblewski přidal dvě vítězství v rámcovém programu s koňmi Wieslawa Jakuba Kartuse. Čtyřletý Pretty King se pod Janem Faltejskem prosadil stylem “zadrženě daleko” ve steeplechase Nagroda Marszalka Województwa Dolnoślaskiego (4000 m, 50 000 zl.).

Tříletá Runa ve svém druhém překážkovém startu lehce ovládla proutěnkářskou Nagrodu Przewodniczacego Sejmiku Dolnoślaskiego (3000 m, 40 000 zl.). V sedle klisny byl Marek Stromský.

Zajímavým dostihem byla steeplechase Nagroda Masiniego (4000 m, 24 000 zl.). Sedmiletá Ztracenka ze Stajne Corinne ČR se v ní rehabilitovala za pardubickou diskvalifikaci a pod Janem Odložilem triumfovala zadrženě o 18 délek před Sophistem a Dumonem Roclay. Osmý z Velké pardubické Jet Fighter obsadil vzdálené sedmé místo.

V Nancy nejlépe Rate, Partenit čtvrtý v Longchamp

Vítězka Oaks Beauty Approach ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové debutovala v neděli na blacktype scéně v pařížském Saint-Cloud. V grupě 3 Prix Belle de Nuit na 2800 metrů sice vyšla naprázdno, ale v silné konkurenci doběhla pod Tonym Picconem na slušném sedmém místě před čtyřmi blacktype klisnami.

V sobotu startovalo několik českých zástupců v Nancy. Někdejší klasický vítěz Rate ze stáje Pegas opět potvrdil renomé spolehlivého skokana a pod Benjaminem Gelhayem finišoval druhý v classe 4 Prix des Cristalleries Daum (4200 m, 23 000 eur) půl délky za vítěznou Ginotou, jíž dával 5 kilogramů. Quinze de la Rose skončil pátý. Naopak tříletí Fortune Gold a Ballerina se v handicapu Prix du Technopole de Brabois (1400 m, 20 000 eur) nedostali přes sedmé a desáté místo.

Solidní výkon podal pětiletý Partenit na sobotním mítinku v Longchamp. Hřebec majitele a chovatele Viktora Tymošenka bral čtvrté peníze v classe 2 Prix des Arenes de Lutece (1600 m, 53 000 eur) se ztrátou asi 6 1/2 délky na vítěze.

Foto: Tor Partynice




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }