reklama 11A

Václav Chaloupka vítězný ve Francii: Machinos triumfoval v Nancy

ikonka

Tříletý Machinos ze stáje Hana Veselá se v neděli dopoledne postaral o české vítězství v Nancy. Do Českého derby přihlášený hnědák zvítězil v handicapu na 1950 metrů a po třech startech bez umístění zabodoval pro svého trenéra Václava Chaloupku.
16.05.2021 11:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Ve stínidlech nastupující Machinos se v Prix de Neuves-Maisons (1950 m, 18 000 eur) hned po startu ujal vedení a odskočil soupeřům o asi čtyři délky. Hugo Besnier sáhl k bičíku už při vbíhání do krátké cílové roviny, ale Machinos dokázal v závěru odolat útoku německého favorita Mr Riem a o krk udržel vítězství. Český zástupce nesl nejvyšší hmotnost v poli 57 kg a jeho sázkový kurs byl 13:1.

Machinos byl získán za 12 888 eur po lednovém triumfu v prodejním dostihu v Pornichetu. V prvních třech startech v nových barvách se neumístil, do Nancy cestoval s ratingem 30 kg.

Václav Chaloupka si tak ve svých 72 letech připsal jako trenér první francouzské vítězství na rovině, shodou okolností jen 16 dní poté, co se prostřednictvím Cote Jardina prosadil v Marseille Pont de Vivaux jeho synovec Jiří.

Foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }