reklama 11A

Saigon Icon druhá v Nagrodě Konstelacji, Bakhchisaray přilétl koncem

ikonka

Saigon Icon s Petrem Foretem doběhla ve čtvrtek druhá v Nagrodě Konstelacji (1907 m, 40 000 zl.) ve Wroclawi. Čtyřletá tmavá hnědka Syndikátu V3 sice vítěznou Colonelle neohrozila, ale s přehledem porazila zbytek startovního pole.
03.06.2021 18:45  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Svěřenkyně Evy Záhorové dlouho odpočívala na poslední pozici. Foret ji v cílové rovině nasměroval k bariéře a klisna přišla 300 metrů před cílem s pohlednou koncovkou. Vedoucí Colonelle pod Konradem Mazurem už měla rozhodující náskok, Saigon Icon ho nakonec stáhla na tři délky. Třetí doběhla Asian Sky.

Pro dosud nezvítězivší Saigon Icon se jedná o největší úspěch dosavadní kariéry, ve dvou předchozích letošních startech skončila shodně pátá ve IV. kategorii v Mostě.

Podobný průběh předcházel také druhému čtvrtečnímu umístění českého koně v pařížském Longchamp. Tříletý Bakhchisaray točil do cílové roviny dostihu nezvítězivších Prix de Trevise (2100 m, 27 000 eur) s poměrně výraznou ztrátou na přední koně. Do boje o vítězství nemohl promluvit, ale na pobídky Maxime Guyona zareagoval solidní akcelerací a vybojoval čtvrté místo, 6 1/2 délky za prvním Diverge.

Jeho o rok starší tréninkový kolega z lotu Václava Luky mladšího Ideal King skončil rovněž pod Guyonem devátý v classe 3 na 1800 metrů.

Ilustrační snímek: Saigon Icon, foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE