reklama 11C

Royal Word na startovní listině Prix du Jockey Club, pojede ho Veron

ikonka

Hnědák Royal Word se v neděli stane historicky druhým koněm v českém tréninku, který se zúčastní Prix du Jockey Club (2100 m, 1.5 milionu eur). Do sedla vítěze Velké jarní ceny z tréninku Arslangireje Šavujeva se v Chantilly vyhoupne Fabrice Veron.
03.06.2021 12:26  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Vlastní odchovanec Valentina Buchtojarova a Jevgenije Kapuševa se tak vydá ve stopách dvojnásobného Koně roku Shamalgana, který před jedenácti lety obsadil ve francouzském derby třinácté místo v sedle s Thierrym Jarnetem. Na vítězného Lope de Vegu tenkrát ztrácel 11 délek.

Zatímco pro Shamalgana bylo Prix du Jockey Club vyvrcholením série čtyř francouzských startů během jara včetně třetí příčky v klasickém Poule D’Essai des Poulains (Gr.1), Royal Word dosud startoval výhradně v Česku. Syn hřebce Wootton Bassetta zůstává letos ve dvou startech neporažen, po vítězném debutu ve IV. kategorii ovládl jistě Velkou jarní cenu.

S francouzským ratingem 40 kg bude v neděli nejníže hodnoceným účastníkem. V devatenáctičlenném poli nechybí suverénní vítěz Criterium International Van Gogh, klasický vítěz St Mark’s Basilica nebo progresivní Makaloun. Royal Word má startovní číslo 7, start je naplánován na 16:00.

Česko bude mít zastoupení i v grupě 2 Grand Prix de Chantilly, v němž Kůň roku Nagano Gold změří síly s šesticí soupeřů.

Foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }