reklama 11D

Smolná série Scuderie Aichner končí, vyhrála v Meranu i Wissembourgu

ikonka

Dvě vítězství vytěžily české stáje na pondělním mítinku v Meranu. V obou případech se o ně postarali svěřenci otce a syna Váňových z centrály Mlýnce/Bohuslav. V cross country na 3500 metrů byl dokonce k vidění český doběh "raz-pět".
24.05.2021 18:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Premio Sergio Giorgi se od začátku odehrávalo pod taktovkou tuzemských krosařů. Nejprve se pohyboval na špici Big Mago, ve druhé polovině kursu ho vystřídal Power Zar. Právě dvanáctiletý valach stáje Scuderia Tania-Váňa v sedle s Ondřejem Velkem v závěru odskočil a ubránil se i velkému finiši Almost Humana. Třetí doběhl Il Superstite, "českou tabuli" doplnili Big Mago a Korfu.

Už v úvodních proutěných překážkách Premio Naturno (3000 m) pro tříleté nezvítězivší koně skončila měsíc dlouhá série bez vítězství stáje Scuderia Aichner SRL. Žokej Josef Bartoš rozhýbal na vnější straně italského odchovance Bretta k drtivému závěru a v posledních metrech uzmul již téměř jistý triumf domácímu Heichalovi.

Ve zbylém programu se zrodilo ještě druhé místo Natama a třetí příčky Hádese a Qaurtiuse. Nezvyklá ofenziva českých barev na rovině se odehrála v závěrečném dostihu pro amatéry a amazonky na 2200 metrů, v němž se mezi druhým a pátým místem seřadili Storm de Nuit, Sapienti, Barabash a Sixte.

Josef Váňa mladší slavil v pondělí podvečer vítězství i ve francouzském Wissembourgu. Šestiletý Prince d'Orage v sedle s Davidem Sataliou jistě o 2 délky získal proutěné překážky Prix Supermarches Match (3800 m, 13 000 eur). Už předtím si žokej Jaroslav Myška připsal jistý úspěch v proutěných překážkách čtyřletých na domácím Blekarainovi.

Foto: Ippica




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE