reklama 11B

World Cup v Göteborgu pro Michielse. Je to moje první velké vítězství, říká

ikonka

Domien Michiels zvítězil v kvalifikaci drezurního Světového poháru v Göteborgu. Vzhledem k tomu, že ji vynechali jezdci z nejužší špičky, otevřela se mu tím výjimečná příležitost. Pro čtyřicetiletého Belgičana jde o první velký triumf v kariéře.
25.02.2024 16:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Foto: Kim C. Lundin  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 

V Göteborgu se ve dnech 23. a 24. února konalo další kvalifikační kolo Světového poháru v drezuře. Vítězem hlavní soutěž se stal Domien Michiels, který sedlal belgického valacha jménem Intermezzo vh Meerdaalhof. V sobotní úloze Grand Prix Freestyle bodované do seriálu World Cupu dostal za svůj výkon 78,300 procenta. 
 
„Je to moje první velké mezinárodní vítězství. A tento kůň je také prvním, s kterým závodím na úrovni Grand Prix. Mám ho od jeho čtyř let. Je to pro mě velmi speciální den a vrchol kariéry,“ nechal se slyšet belgický jezdec.
 
Druhé místo obsadila domácí dvojice Maria von Essen a Invoice, která zapsala o více než dvě procenta méně. Třetí pak dojel Borja Carrascosa na vestfálském valachovi Sirovi Hubertovi NRW. Španěl byl se svým vystoupením spokojen. „Pokud bych se mohl dostat do finále, jsem připraven. Žiji už třináct let v Německu, což je pro mě šance být uprostřed vrcholové drezury. Chybí mi sice španělské počasí, ale bylo to dobré rozhodnutí,“ nechal se slyšet.
 
Do finále seriálu, které se bude konat v dubnu v Rijádu, zbývá už jen jedna kvalifikace. Proběhne o druhém březnovém víkendu v s´Hertogenbosch.



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE