reklama 11A

Boyd Exell opět bodoval ve World Cupu. Pod tlakem se nejvíc soustředí

ikonka

Poslední letošní kvalifikaci Světového poháru čtyřspřeží v Mechelenu ovládl Boyd Exell. Fenomenální Australan předvedl v rozjížďce rychlou a čistou jízdu, a to přesto, že ho Nizozemec Bram Chardon dostal svým výkonem pod obrovský tlak.
31.12.2023 14:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Povánoční mítink v hale v Mechelenu nabídl Světový pohár v drezuře, parkurovém skákání i spřežení. Poslední uvedená disciplína celý program v sobotu 30. prosince uzavřela. Na startovní listině se potkali dva nejúspěšnější jezdci posledních let, Australan Boyd Exell a Nizozemec Bram Chardon. Nejvyšší počet bodů si nakonec připsal ten zkušenější, tedy Exell.
 
Do cíle rozjížďky dojel s výsledkem 126,57 sekundy, když v překážkách nechyboval a zaznamenal tak jen čistý čas. Bram Chardon jel před ním a cílem projel dokonce v čase 124,30, jenže se mu přičítaly po chybě čtyři trestné sekundy. 
 
Exell přiznal, že se po rychlé jízdě největšího soupeře dostal po tlak. „Tým šlapal skvěle. Udělali jsme změnu, kdy vlevo jako podsední kůň byl zapřažen devatenáctiletý Poker a byl fantastický. Bram jel hodně rychle, tak jsem musel od prvního průjezdu riskovat. Čím víc jsem pod tlakem, tím víc se soustředím,“ okomentoval výsledek Australan.
 
Třetí místo za Exellem a Chardonem obsadil Němec Michael Brauchle s jedním shozením a celkovým časem 135,60 sekundy. 
 
Závěrečná kvalifikace vozatajského World Cupu se odehraje v lednu v Lipsku. Přestože Boyd Exell triumfoval v halové části sezony 2023/2024 už pětkrát a vede zatím bodování, Bram Chardon má reálnou šanci ho překonat. Australan totiž dvakrát zvítězil na mítinku, který neměl určený jako bodovaný. Aktuálně má 35 bodů a v Lipsku bude startovat na divokou kartu bez možnosti bodového zisku. 
 
Bram Chardon má 27 bodů, Lipsko má určené jako bodované a je velice pravděpodobně, že to bude on, kdo získá dalších deset bodů. Zda ho Exell v Německu porazí totiž nehraje roli, Chardon musí být pouze nejvýš z bodovaných účastníků. Finále se bude konat o prvním únorovém víkendu v Bordeaux.
 
Foto: Dirk Caremans / FEI
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE