reklama 11D

Devos o triumfu v Basileji: Klisna dělala všechno, aby se nedotkla bariéry

ikonka

Belgičan Pieter Devos se stal vítězem desátého kola parkurového Světového poháru, které se konalo v Basileji. Sedlal klisnu Mom´s Toupie de la Roque, s níž na podzim okouzlil i diváky v pražské O2 areně. Také tentokrát si ji nemohl vynachválit.
14.01.2024 20:20  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Foto: Martin Dokoupil  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 

V Basileji se v neděli 14. ledna jelo desáté kolo Světového poháru bodovaného do západoevropské parkurové ligy. Z triumfu se radoval Belgičan Pieter Devos v sedle klisny Mom´s Toupie de la Roque, který překonal rozeskakování bez trestných bodů v čase 36,94 sekundy. Dvojice, která byla v loňské sezoně oporou týmu Prague Lions v Global Champions League si zjevně drží formu.
 
„Dnes jsem velmi šťastný muž. Moje klisna odvedla výbornou práci. Skákala ze všech sil a dělala všechno, aby se nedotkla bariéry. Byla tak dobrá,“ nechal se slyšet vítěz.
 
Druhým bezchybným jezdcem, respektive jezdkyní byla Janika Sprunger ze Švýcarska, která byla s Orelií o víc než tři sekundy pomalejší.
 
Ve výsledkové listině jsou v rozeskakování k vidění i lepší časy, než jakého dosáhl Devos, ale nikdo další už kurz bez chyb nepřekonal. Třetí příčku získal Max Kühner na jedenáctiletém valachovi jménem Eic Cooley Jump the Q. Rakušan shodil jednu překážku a cílem projel v čase 35,59 sekundy.
 
Foto: Martin Dokoupil / FEI



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE