reklama 11A

Vingrálková napoprvé v Krakově nebodovala. Světový pohár pokračuje v pátek

ikonka

Ve čtvrtek odstartoval v polském Krakově boj o postup do finále Světového poháru v parkurovém skákání. První ze tří bodovaných soutěží nevyšla české reprezentantce Sáře Vingrálkové, přesto je stále v žebříčku na třetí postupové příčce.
23.02.2024 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Cavaliada Tour  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Čtvrteční soutěž Big Tour při Cavaliadě v Krakově byla součástí finálového klání středoevropské ligy FEI Jumping World Cup. Jednalo se o takzvaně honební parkur hodnocený podle tabulky C, kdy překážky dosahovaly výšky 145 centimetrů.
 
Vítězství vybojovala Amanda Slagter s jedenáctiletým hřebcem Cornet Blue PS reprezentující Nizozemsko (na úvodní fotografii). Na dalších medailových příčkách se umístili němečtí jezdci Felix Hassmann v sedle dvanáctiletého hřebce Quiwitino WZ a Finja Bormann ve dvojici s desetiletým valachem Lafocolo Crazy Stud. 
 
„Dnešní kurz byl velmi příjemný – perfektní pro mě i pro mého koně. Jezdím na něm od loňského března a každým měsícem se spolu cítíme lépe a jsme sehranější. Jsem ráda, že s ním vyhrávám čtyřhvězdičkové soutěže a doufám, že se spolu dostaneme i na pětihvězdičkovou úroveň. V pátek pojedu opět hlavní soutěž do 150 centimetrů, v sobotu máme volno a v neděli počítám s účastí v Grand Prix,“ řekla vítězka Amanda Slagter.
 

Psali jsme: V Krakově začíná boj o finále Světového poháru. Vingrálková má velkou šanci

 

Těsně pod stupni vítězů skončila estonská jezdkyně My Relander startující na patnáctiletém valachovi Expert. Připsala si tak nejvyšší příděl deseti bodů do žebříčku středoevropské ligy Světového poháru a posunula se s 57 body na průběžné čtvrté místo.
 
Velmi dobře si vedl Slovák Bronislav Chudyba na hřebci Statis Conti, jenž skončil po čisté jízdě sedmý Ten však v kvalifikacích nebodoval, a tak nesbírá žádné body ani v rámci finálového závodu. Naopak důležitých devět bodů osmé místo zapisoval Litevec Adrius Petrovas s valachem Linkolns. Ačkoliv je v tabulce stále šestý, výrazně snížil ztrátu na své konkurenty. 
 
Klíčové deváté místo ve čtvrteční soutěži vybojoval Kristaps Neretnieks z Lotyšska. Získal totiž osm bodů a v součtu jich má 72, což jej posunulo na druhé místo před Sáru Vingrálkovou. Té se bohužel nedařilo, s časem 100,87 skončila na poslední hodnocené 47. pozici a bodově si nijak nepolepšila. Stále tak má 69 bodů, a tudíž dvanáctibodový náskok před čtvrtou Estonkou. V pátek a v neděli však již potřebuje zabodovat, aby o poslední postupovou příčku do Rijádu nepřišla.



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE