reklama 11B

V Písku začalo finále parkurového KMK. Nejvýše bodovala Universe Touch

ikonka

V Písku začalo finále parkurového seriálu Kritéria mladých koní s ročníkem 2023. Koně všech tří věkových kategorií absolvovali v pátek 1. září první ze dvou kol. Vysoké známky zapsali Universe Touch, Li-Quite, Harry P či Nurado O.
01.09.2023 20:15  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Zemský hřebčinec v Písku se stal v pátek 1. září dějištěm prvního kola finále v parkurovém Kritériu mladých koní. 
 
V kategorii čtyřletých klisen si nejlépe vedla klisna belgického teplokrevníka Tricia LJH vd Bisschop po Comme D'api VD Hacienda Z, z matky po Indoctro. Jejím chovatelem je Stal Den Bisschop-Lutz Jumping horses a je v majetku M&V BUKEFALOS Riding Equipment. Klisnu sedlal Václav Humplík, který s ní dostal známku 25,500. Druhá skončila Aifee po Chacoon Blue z matky po Oklund. Oldenburská klisna, kterou předvedla Jana Stébelská je z chovu Czech Equestrian Teamu a je i v jeho majetku. Třetí místo v této soutěži obsadila CS Tiráda po Tallmann TN z matky po Quirado, jejíž chovatelkou a majitelkou je Štěpánka Handíková. Hnědku v seriálu KMK prezentuje Jan Chýle.
 
Mezi hřebci a valachy ročníku 2019 zabodoval se známkou 26,100 písecký plemeník Li-Quite v sedle s Jakubem Štěrbou. Holštýnský hřebec je po otci Livello z matky po Quite Capitol. Jeho chovatelem je Patrik Sillo a majitelem Luboš Kozák. Druhý skončil ČT Quo Vadis 6 s Kateřinou Benediktovou. Kůň má v původu Quidama a ze strany matky je dědem Cascalo, majitelem i chovatelem je ZH Tlumačov. Třetí místo získal holštýnský hřebec Barbarossa LB po Balou du Rouet z matky po Colman, který je z chovu Ladislava Krulicha a je také v jeho majetku. Sedlal ho Josef Lánský.
 
Pětiletým klisnám kralovala v pátek ČT Alfa 50 po hřebci Aristo Z z matky po Comero. Její známka měla hodnotu 25,700. Chovatelem i majitelem klisny je JŠ Valdštejnská obora a parkur s ní překonal Petr Vančura. Druhá byla klisna slovenského teplokrevníka Let´s Go Claire s Jakubem Hlávkou. Hnědka je z chovu a v majetku Kristýny Wimmerové. Jejím otcem je Capibara a matka je po Cesano II. Třetí nejlepší klisnou ročníku 2018 byla vestfálská hnědka Iberia po Iniesta 1 z matky po Silvio II. Klisnu, která je z chovu Veroniky Vaníčkové sedlala její majitelka Soňa Stejskalová. 
 
Vysoké hodnocení 26,400 dostal vítěz soutěže pětiletých hřebců a valachů holandský teplokrevník Nurado O po Grandorado TN z matky po Verdi, kterého prezentoval jeho majitel Marek Klus. Kůň je importovaný od nizozemského chovatele Oosterbosche. Druhé místo obsadil Aleš Opatrný s belgickým hřebcem Creative / Efox vh Netehof, který je v jeho majetku. Otcem hnědáka je Conthargos a dědem ze strany matky je Diamant de Semilly. Třetí příčku brala dvojice Antonia Sabathilová a hanoverán Eldorado 45 po Eldorado van de Zeshoek. Matka hnědáka je po Lord Pezi a je v majetku Team Nijhof.
 
Nejvyšší známku 26,800 dne zapsala šestiletá klisna Universe Touch s Matoušem Kořínkem v sedle. Otcem holštýnské hnědky je plemeník United Touch S, matka má v původu hřebce Quite Capitol. Chovatelem je Bernd Mohr a majitelem Daniel Voksa. Petra Pařenicová s Miss Elitou dojela druhá. Holandská hnědka po Eldorado van de Zeshoek z matky po Candillo pochází z chovu Josefa Pařenici a je také v jeho majetku. Na třetím místě skončila Elvista, jejímž otcem je Elvis ter Putte a matka je po Aristo Z. Chovatelkou i majitelkou české klisny je Magdaléna Hrušková. 
 
Nejlepší v soutěži šestiletých koní byl bělouš Harry P po Hickstead White z matky po Pius. Hanoverského hřebce, který je z chovu a v majetku Pavla Zahoře, sedlal Matěj Kotalík a zapsal známku 26,400. Zdeněk Hruška s plemeníkem Kannthagem DK dojel druhý. Hnědák CS po Kannan z matky po Carthago Z pochází z chovu Dany Kováčové a je v jejím majetku. Třetí místo bral v pátečním kole Beaumont v sedle se svým majitelem Janem Chýlem. Holštýnský hřebec po Brantzau z matky po Cassin pochází z chovu Volkmara Schadocka.
 
Finále skokového Kritéria mladých koní vyvrcholí druhými koly v sobotu 2. září.
 
Foto: Martina Kůstková



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE