reklama 11D

V Suché se při KMK dařilo koním Jiřího Hrušky. Radoval se i Marek Klus

ikonka

Seriál Kritérium mladých koní pokračoval v úterý čtvrtým kolem v Suché u Litomyšle. Hned dvakrát zvítězil se svými svěřenci Jiří Hruška. Mezi elitní trojici se opakovaně prosadili koně sedlaní Markem Klusem. Nejvyšší známku dne 25,600 získal Scorbix.
04.07.2023 17:18  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Kritérium mladých koní se přehouplo do druhé poloviny sezony, a tak se při čtvrtém kole v Suché u Litomyšle náročnost jednotlivých soutěží již o stupeň zvyšovala. 
 
V kategorii čtyřletých klisen na parkuru úrovně ZL, tedy s překážkami do 110 centimetrů, skončila třetí Catch Me Šargoun s Janem Pavlíčkem, která obdržela 23,700 bodů. O tři desetiny vyšší známku získala Galgeri-P předvedená Terezou Benediktovou a se ziskem 24,600 bodů zvítězila Tricia LJH VD Bisschop v sedle s Jiřím Hruškou. Tato bělka je v majetku olomoucké společnosti M&V BUKEFALOS Riding Equipment a je z belgického chovu Stal Den Bisschop-Lutz Jumping horses. Otcem klisny je Comme d´api VD Hacienda Z a matka Isaura du Coeur des Collines. 
 
Mezi čtyřletými hřebci a valachy se dařilo svěřencům Marka Kluse. Třetí řádek výsledkové listiny patřil Cartierovi RVP po zisku 25,200 bodů. O příčku výš se umístil hřebec Arido s Jiřím Hruškou, jenž měl o jednu desetinu lepší hodnocení. Nejlepší v této kategorii byl s 25,600 body Scorbix po hřebci Stakkato z matky Coco Channel, jehož sedlal opět Marek Klus. Chovatelem Scorbixe je Karl-Henning Rollwage z Německa, majitelem Stáj Mustang Lučina.
 
Klisna Cocolino s Janem Kubrickým se umístila třetí mezi pětiletými, a to díky zisku 24,700 bodů. Jednu desetinu přes hranici 25 bodů se dostala Ganga HB s Petrem Molíkem a s 25,500 body vyhrála Kilnaboy Romanov sedlaná Lenkou Kočí. Tato pětiletá hnědka je po hřebci Romanov z matky Kilnaboy Cascadella. Pochází z chovu Patricka Mccormacka z Irska a její majitelkou je Gabriela Zagyi.
 

Psali jsme: Svěřenci Kluse vítězili při KMK v Opavě. Nejvyšší známky pro šestileté

 
Skupina pětiletých hřebců a valachů byla nejslabší jak početně, tak hodnocením. K třetímu místu tak stačilo valachovi Diamanticovi L s Jakubem Ludvíkem pouhých 19,300 bodů. Druhý byl hřebec Nurado O pod vedením Marka Kluse a s rovnými 24 body vyhrál valach Rolex Šargoun v Janem Pavlíčkem. Tento zástupce plemene český teplokrevník je po otci Guidam Sohn z matky Redenptia, majitelem je jeho jezdec a chovatelem Josef Pokorný. 
 
Velmi vysoko hodnotil komisař Luboš Kozák šestiletou klisnu Piruetu 1 s Jiřím Hruškou, ale jedna chyba ji odsunula až na pátou pozici. Jinak by se známkami 8,6, 8,5 a 8,6 vyhrála. Celkových 24,900 bodů zajistilo třetí místo klisně Mon Cherie.D s Janem Pavlíčkem. Druhá byla s 25 body Colaloca 1 pod vedením Sylvie Horáčkové a vítězství patřilo Cherpey-L prezentované Jakubem Ludvíkem. Její známky byly třikrát 8,5, tedy 25,500 bodů. Vítězná klisna je po hřebci Lordanos, z matky Christin-L a jezdec je jejím majitelem i chovatelem. 
 
V soutěži šestiletých hřebců a valachů převedl solidní výkon ohodnocený 24,600 body valach Ronaldo a ve dvojici s Janou Žilinskou se umístil třetí. O dvě desetiny vyšší známka zajistila pro hřebce Dadi-Cellis s Markem Klusem druhé místo. Vítězstvím začal i uzavřel soutěžní den Jiří Hruška. Tentokrát se mu nejvíce dařilo s hřebcem Chellsini-Drum VH Juxschot Z po otci Cigaret JVH Z, z matky Apocalypte Drum VH Juxschot Z. Tento kůň pochází z belgického chovu Vermeiren a je v majetku Hřebčína RUF. 
 
Foto: Josef Malinovský
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE